Lapas

otrdiena, 2024. gada 27. februāris

Mūsu skolas komanda piedalās sacensībās Siguldas Robotu kauss 2024



Viļānu vidusskolas robotikas pulciņa komanda "Mikrokontrolieri" aktīvi piedalījās Siguldas robotu kausā 2024, kas norisinājās 24. februārī Siguldā. LEGO līnijsekošanas disciplīnā piedalījās 8 skolēni: Kristiāns Saļva, Marks Trusovs, Jegors Jegorovs, Konstantīns Sobolevs, Ernests Knips un Rihards Stafeckis, Gabriela Dženifera Tropa un Sabīne Strode.



LEGO sumo disciplīnā savus spēkus pārbaudīja divi roboti: Kristiāns Saļva ar robotu "Zobratiņš" un Rinalds Petrovskis ar "Dekšāru robotu"


Kristiāns Saļva LEGO līnijsekošanas sacensību norise laika atradās 3. vietā, taču spēcīgākie konkurenti viņu apsteidza un rezultātā viņš ierindojās 5. vietā.


Lielu interesi izraisīja Elizabetes Šarkovskas projekts Freestyle disciplīnā "Elektroniskās klavieres" uz Arduino bāzes. Elektroniskās klavieres spēj atskaņot mūzikas notis tāpat kā īstas klavieres, un skaņa tiek atskaņota caur skaļruņiem, kas ir pievienoti pie Arduino plates. Demonstrēšanas laikā vairāki skatītāji mēģināja atskaņot uz elektroniskajām klavierēm melodijas.









Nesen iegādātie LEGO Education SPIKE komplekti atvēr jaunas iespējas pulciņa dalībniekiem eksperimentēt, mācīties un attīstīt savas prasmes tehnoloģiju un inženierzinātņu jomā. Šie komplekti satur dažādas konstrukciju un programmēšanas iespējas, kas ļauj izveidot dažādus robotus un projektus, veicinot radošumu un problēmu risināšanas prasmes. Ar LEGO Education SPIKE komplektiem skolēni var apgūt programmēšanas pamatus, inženiertehniskās prasmes un sadarbības veicināšanu, kas ir būtiski mūsdienu tehnoloģiju vidē. Šie komplekti ir lielisks resurss, lai veicinātu jauniešu interesi par zinātni, tehnoloģijām, inženierzinātnēm un matemātiku, nodrošinot praktisku un interaktīvu mācīšanos.





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru