Lapas

piektdiena, 2022. gada 9. decembris

“Latgale – manas mājas”

2022. gada 22. novembrī mūsu skolā notika erudīts “Vai Tu labi pazīsti Latgali”, kurā piedalījās 9.-12.kl.


Pasākuma sākumā literārās radošas grupas dalībnieki lasīja dzejoļus, kā arī skanēja dažas dziesmas Nikas Tihomirovas izpildījumā.

Erudīcijas jautājumi bija par dažādām tēmām: izcilas Latgales personības mūzikā, literatūrā, mākslā, kino. Vēsturiskie fakti – drukas aizliegums Latgalē, Viļānu pilsētas sākotne, Viļānu vidusskolas pirmsākumi, pēdējie Latgales Dziesmu svētki 20. gs. pirms padomju okupācijas, Māras piemineklis Rēzeknē, kultūras balvas, vārdi latgaliski.

Darbu vērtēja latviešu valodas un literatūras skolotājas Anita Vulāne, Sarmīte Seržane, Ilze Straujupe, kā arī direktora vietniece audzināšanas darbā Inese Stepāne.

Pirmo vietu ieguva 12.a klases meitenes – Nika Tihomirova, Sintija Pokšāne, Kristiāna Seržane, Adriāna Tumane. Ar 1,5 punktu starpību otro vietu izcīnīja 10.a klases skolnieki – Ksenija Jakušonoka, Jekaterina Lebedeva, Anfisa Šabanova, Kristiāns Zaķēns. Trešo vietu ieņēma meitenes no 9.a klases – Elizabete Brence, Lelde Ladusāne, Alīna Saprovska un Madara Skangale. 9.b, 11.a klasei liels paldies par piedalīšanos. Arī viņu rezultāts bija ļoti labs.

Mīļš paldies latviešu valodas un literatūras skolotājai Ilgai Kroičai par konkursa organizēšanu, sagatavotajiem uzdevumiem un dāvanām.

Ksenija Jakušonoka, 10.a klase











1 komentārs:

  1. Paldies par visu, Dr Makha! Pēc tam, kad es sazinājos ar jums, lai palīdzētu man pārtraukt šķiršanos no vīra, mans vīrs pārtrauca aizpildīt šķiršanās dokumentus, un tagad viss ir daudz labāk. Kā jūs teicāt, viss šķiršanās process ir atcelts, sliktā sieviete, kas radīja problēmas manā laulībā, ir pametusi manu vīru, un tagad mēs esam ļoti laimīgi kopā. Es dalos šajā dzīves pieredzē ar visiem, kas saskaras ar līdzīgiem izaicinājumiem attiecībās, laulībā vai jebkurā citā jautājumā. , jūs varat sazināties ar Dr Makha, izmantojot WhatsApp +1(815)564-3618
    Viņa pārvalda šādas burvestības:
    * mīlestības burvestības
    * kāzu burvestības
    * naudas maģija
    * skaista burvestība
    * laimes burvestība
    * Seksa pievilcības burvestības
    * AIDS izārstēšanas maģija
    * Kazino ala
    * Noņemtas nolādētās alas
    * Aizsardzības burvestība
    * loterijas maģija
    * Laimes burvestības
    * Auglības burvestība
    * Telekinēzes gredzens 💍
    E-pasts: makharituals@gmail.com
    Whatsapp +1(815)564-3618

    AtbildētDzēst