Lapas

piektdiena, 2022. gada 3. jūnijs

6.c klases pasākumu apmeklējums "Skolas somas " ietvaros

18.05.22 notika ekskursija uz "Gors". Noskatījamies filmu "Bille" un apskatīja , pašu "Gors" ( projekts - skolas soma.lv).

Kādas ir mūsu izjūtas  un domas  pēc šī brauciena?

1. Ināras Kalmanes filma "Bille" uzņemta pēc Vizmas Belševicas autobiogrāfiskā  romāna  motīviem un vēsta par septiņus gadus  veco Sibillu, par viņas skarbo ikdienu  un laimīgajiem brīžiem,  par vērojumiem un sapņojumiem. Pati filma ļoti patika, jo ir balstīta uz reāliem notikumiem. Latviešu rakstnieces V.Belševicas darbi ir iekļauti skolas mācību programmā. Zinot  nedaudz vairāk par rakstnieci un viņas dzīvi, skolēniem būs iespēja labāk saprast viņas darbus un apgūt latviešu  literatūru.

2. Ekskursija pa Rēzeknes koncertzāli "Gors" bija interesanta un aizraujoša. Jauna, moderna celtne, skaista apkārtne. Daudzi no mums jau tur ir bijuši, apmeklējot dažādus pasākumus, bet katru reizi  var atrast sev nezināmus interesantus faktus par šo vietu . "Gors" lepnums-koncertzāle, viena no labākajam Latvijā. 

Mums ļoti patika šis brauciens. Liels paldies projektam "Skolas soma.lv" par iespēju paplašināt redzesloku un zināšanas!

 

       6.c. klases skolēni un klases audzinātāja  L.Gribuste




 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru