Lapas

otrdiena, 2018. gada 23. janvāris

Tatjanas diena - 2018

2018. gada 20. janvārī Maskavas namā Rīgā notika skolēnu pētniecisko darbu konkursa rezultātu prezentācija, “Tatjanas dienas - 2018” svinēšanas ietvaros, kura šogad ir veltīta mūsu valsts simtgadei.
Šogad kompetentās žūrijas vērtēšanai tika piedāvāti darbi no visām Latvijas malām. Pētniecisko darbu konkursa nominācijā “Manas ģimenes ieguldījums Latvijas attīstībā no 1918.-2018. gadam” 1.vietu ieņēma Jaroslavs Pļašečņiks (6.c klase). Savukārt, 1.vietu nominācijā “Ģimenes relikvija” ieņēma Ksenija Jakušonoka (5.c klase), bet 2.vietu šajā nominācijā ieguva 7.c klases skolniece Liāna Cvetkova. Prezentācijā skolēniem bija iespēja pastāstīt klātesošajiem par savu darbu, paklausīties arī citu dalībnieku stāstus un žūrijas komentārus, iepazīties ar citu Latvijas skolu audzēkņu darbiem. Visi prezentācijas dalībnieki, skolēni un pedagoģi dāvanā saņēma diplomus un grāmatas.
Pētnieciskā darbība sekmē patstāvīgu attīstīšanu darbā ar pirmavotiem, iemaņas informācijas meklēšanā un atlasē, atmiņu ierakstus. Tādi darbi, pirmkārt, nostiprina ģimenes saiknes, jo ir vērsti uz ģimenes vēstures izzināšanu, no kuras jau tiek veidota mūsu valsts vēsture.

Vēstures skolotāja N. Jakušonoka



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru