Lapas

pirmdiena, 2017. gada 20. marts

Viļānu vidusskolas skolēniem augsti sasniegumi Latgales reģiona izglītojamo zinātniski pētniecisko darbu konferencē Daugavpilī

Kā jau katru gadu, arī šogad 11. klašu skolēni, kas ir rakstījuši ZPD, piedalījās pētniecisko darbu konkursā Daugavpilī. Skolēnu sirdīs bangoja gan neliels uztraukums, gan neizmērojams prieks par gaidāmo Daugavpilī. Katrs no skolēniem, kas tika aicināts piedalīties šajā konferencē, guva nelielu ieskatu par citu skolu jauniešu spējām, dziļāku ieskatu nozarē un tēmā, par ko ir izvēlējušies rakstīt, un uzzināja vairāk par Daugavpils Universitāti. Mēs izjutām atbildības sajūtu un iejutāmies īstu zinātnieku lomā, kuriem bija jāparāda savs guvums, rakstot par izvēlēto tēmu. Katrs no mums vēlējās parādīt labāko un dalīties ar mūsu  skolas panākumiem. Šī pieredze deva sapratni par zinātnisku darbu rakstīšanu un aizstāvēšanu, kā arī pārdomas par turpmākām mācību gaitām. Katrs, kas ir rakstījis ZPD, droši teiks, ka ir svarīgi apgūt pētnieciskā darba rakstīšanas iemaņas jau tagad, lai , studējot augstākajās mācību iestādēs, būtu vienkāršāk un vieglāk.
8 Viļānu vidusskolas skolēni iesniedza savus darbus un tika uzaicināti uz konferenci un visi skolēni konferencē ieguva godalgotas vietas.
Šajā mācību gadā  inženierzinātnes nozarē rakstīja darbu Dainārs Lācis - tēma “Loģiskie elementi sadzīvē un tehnikā” (skolotājs J. Livmanis) - atzinība.
Bioloģijas nozarē – Irīna Fjodorova par tēmu “Ģenētikas iedzimtības likumu izmantošana bērna izskata prognozēšanā ģimenē” (sk. Ļubova Špundzāne) - atzinība, Marina Ksendzova par tēmu “Antibiotisko vielu ietekme uz palējumu” (sk. Maruta Ladusāne) - 2.vieta.
Zemes zinātnes nozarē – Kristīne Zeimule par tēmu “Parastās priedes ietekme uz augsnes ķīmisko sastāvu” (sk. Maruta Ladusāne) 2.vieta.
Latviešu literatūras zinātnē – Samanta Reine par tēmu “Ieskats Ineses Zanderes radošajā biogrāfijā un liriskā varoņa pasaules izjūta izlasē ''No mazā. Dzeja. 1975-2015''” (sk. I. Kroiča) - 3.vieta.
Ekonomikas nozarē – Viktorija Piziča par tēmu “Lauku tūrisma attīstības priekšnosacījumi Viļānu novadā” (sk. N. Kovaļkova) - 3.vieta.
Pedagoģijā – Marta Malinovska par tēmu “Sociālo tīklu ietekme uz veiksmīga darba atrašanu un karjeras izaugsmi” (sk. E. Birule) - 2.vieta.
Madars Kozlovskis par tēmu “Ķīniešu un korejiešu valodu popularitāte mūsdienās” (sk. I. Stabulniece) 3.vieta.
Vairāku skolēnu - Martas Malinovskas, Kristīnes Zeimules un Madara Kozlovska - darbi izvirzīti dalībai Rīgas ZPD konferencē aprīlī. Jāvēl veiksme arī tur!

Kristīne Zeimule, 11.b klase

Apsveicam skolēnu, viņu vecākus un pedagogus ZPD vadītājus!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru