Lapas

pirmdiena, 2017. gada 20. marts

Skolas avīze „Kaleidoskops” ceļo

10. martā Viļānu vidusskolas avīzes veidotāji un 5.-11.klašu skolēni devās mācību ekskursijā uz Rīgu.

Pirmais apskates objekts Rīgā bija augstākais TV tornis Eiropas Savienībā, kurš atrodas Zaķusalā. Mums bija iespēja apskatīt Rīgu no 97 m augsta skatu laukuma. Gide mūs iepazīstināja ar nākotnes iecerēm Zaķusalā, lai tā kļūtu par interesantu tūrisma objektu visa gada garumā. Pēc torņa apmeklējuma jauniešu žurnāla „Izvēlies” galvenā producente Ilona Bičevska pastāstīja par savu izdevumu un uzdāvināja dažus numurus arī mums. Tad mums bija ieplānots televīzijas „Rīga TV 24” apmeklējums. Mūsu ģide televīzijas studijās bija Lelde Lietaviete, raidījumu vadītāja.

Varējām vērot raidījuma „Preses klubs” tiešraides filmēšanu, kurā piedalījās tādas sabiedrībā pazīstamas personības kā Andris Ameriks un Inese Vaidere. Kā arī tikām iepazīstināti ar televīzijas ikdienas darbu. Mūs pārsteidza tas, ka šeit raidījumi netiek ierakstīti un montēti, bet gan tiek rādīti tiešraidē, kā arī pārsteidza televīzijas šaurās telpas.

Mācību ekskursijas galamērķis bija Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris. Tur mēs baudījām M. Ļermontova darba „Герой нашего времени”fragmenta „Княжна Мери” iestudējumu divos cēlienos. Izrādes tēma - galvenā varoņa mīlestības jūtas pret divām jaunkundzēm, un arī bailes par savas brīvības zaudēšanu, kas neļāva viņam apprecēt kaut vienu no tām. Šajā izrādē ļoti labi tika atklātas tā laika manieres. Izrādes tēma ir aktuāla arī pašlaik, jo arī mūsdienu jauniešiem raksturīgs egoisms, ko skaidri un atklāti demonstrēja izrādes galvenais varonis.

Šīs ekskursijas laikā mēs uzzinājām daudz jauna par Latvijas masu mediju darbu, kā arī teātra izrādes apmeklējums deva iespēju mums vēlreiz aizdomāties par vērtībām.

Avīzes redkolēģija izsaka pateicību Viļānu pilsētas domei par bezmaksas transporta nodrošinājumu. Pateicamies skolotājām - Valentīnai Kozulei, Anitai Vulānei, Jeļenai Tarasovai, Natālijai Jakušonokai - par organizēto ekskursiju.

Anna Aksjonova, 8.c klase un Marina Ksendzova, 11.b klase







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru