Lapas

pirmdiena, 2017. gada 20. marts

Pedagoģisko lasījumu konference Dagdā

Skolēnu brīvdienās Viļānu vidusskolas pedagogi piedalījās 2.Starptautiskajā un 7.starpnovadu pedagoģiskās pieredzes konferencē “Izglītojamo kompetenču pilnveides iespējas mācību un audzināšanas procesā”, kas norisinājās Dagdā.

Mūsu skolu šogad pārstāvēja 15 pedagogi: E.Birule, J.Livmanis, N.Jakušonoka, V.Beitāne, L.Sermā, I.Macāne, L.Stramkale, V.Kozule, A.Grineviča, T.Samuilova, V.Zavjalova, J.Kvitova, S.Lāce, N.Fjodorova, O.Cernova, kuri uzstājās ar ziņojumiem.

LTV sižetu par konferenci varat skatīt šeit.


Dagdas novada IKSN vadītāja M.Micķevičas pateicības vēstule konferences dalībniekiem:

Iesim ciemos pie visiem pēc kārtas, — sacīja Pūks. — Jo, kad tu esi jūdzēm tālu gājis pa aukstu vēju un pēkšņi ieej kāda mājās, un tad kāds tev saka: “Sveiks, Pūk, tu esi atnācis taisni laikā, lai mēs mazliet uzkostu!” — un jūs uzkožat… tad diena nav vis veltīgi, bet Draudzīgi Pavadīta.
Alans Aleksandrs Milns

Pateicības vēstule
Dagdas novada IKSN pateicas Jums par aktīvu dalību 2.Starptautiskajā un7.starpnovadu pedagoģiskās pieredzes konferencē “Izglītojamo kompetenču pilnveides iespējas mācību un audzināšanas procesā”,, par Jūsu pozitīvismu, lieliskajām prezentācijām un kopā būšanu dienas laikā!

Divas sēklas
Divas sēklas gulēja tikko apsētā laukā vienai otrai blakus. Pirmā sēkla sacīja: “Gribu augt! Gribu, lai manas saknes ietiecas dziļi zemē, un gribu, lai mani asni pārlauž zemes garozu…Gribu atvērt savus maigos pumpurus kā karogus, kas vēstītu pavasara atnākšanu… Gribu sajust saules siltumu sejā un rīta rasas svētību savās ziedlapās!“ Un viņa auga.

Otra sēkla sacīja: „Man ir bail. Ja ļaušu savām saknēm tiekties uz leju, es nezinu, ko atradīšu tur, tumsā. Ja izlauzīšu sev ceļu caur cieto zemi, varbūt kāds nodarīs pāri maniem trauslajiem asniem… un ja nu ļaušu saviem pumpuriem atvērties un kāds mēģinās tos apēst? Turklāt, ja pavēršu savus pumpurus, var būt mani izraus no zemes kāds nerātnis. Nē, labāk es nogaidīšu, kamēr būs droši“
Un viņa gaidīja.
Kāds putns, kas turpat laidelējās, meklēdams ēdamo, un ieraudzīja gaidošo sēklu un uzreiz to aprija.
Lūk, tā notiek, ja neuzdrīkstas riskēt – līdz ziedēšanai netiek nekad!

(Šeit var noskatīties angliski īsu latviskā stāsta redzējumu) Motivational Short Story Of Two Seeds -Best Inspirational Story about Positive Thinking for Kids

https://www.youtube.com/watch?v=6DsxIkh0YEo

Konferences nobeigumā gribēju teikt:
Lai sadarbība ir viens no mūsu darba pamatprincipiem:
Manā izpratnē SADARBOTIES – tas nozīmē uzklausīt, saprast, uzticēties, iedrošināt; cienīt un respektēt citu viedokli; iedrošināt, atbalstīt, būt ieinteresētam; eksperimentēt, pārsteigt, iedvesmot; sarunāties, diskutēt, strādāt kopā; dalīties ar savējo un pieņemt citu ideju; atbildēt par savu darbu; būt radošam – izkāpt no komforta zonas un izaicināt sevi; būt atklātam, godīgam un ieraudzīt cilvēkos labo.

MŪSU IEGUVUMS = radoša, daudzveidīga, uz kompetencēm balstīta un piepildīta skolēnu un pedagogu dzīve skolā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru