Lapas

trešdiena, 2024. gada 18. septembris

NAMEJS 2024 - militārās tehnikas izstāde (Maltas vidusskolā)

 18.09.24 Valsts aizsardzības mācību NAMEJS 2024 - militārās tehnikas izstādi  (Maltas vidusskolā) apciemo Viļānu vidusskolas 9.c klases skolēni.









18. septembrī tika organizēts brauciens uz Maltas vidusskolu, kur militāro mācību ‘’Namejs 2024’’ ietvaros notika militārās tehnikas izstāde un prezentācija vidusskolēniem.

Apskatot militāro tehniku, mēs varējām iejusties karavīru lomās, jo bija iespēja uzģērbt karavīru formu, iekāpt militārajos transportos un apskatīt ieročus. Izstādi pārstāvēja arī tādas valstis kā Kanāda, Spānija un Itālija, tāpēc mēs varējām arī saskatīt dažas atšķirības starp valstīm.

Pēc izstādes mēs bijām aicināti uz zāli, kurā mums bija iespēja noklausīties prezentāciju par NBS (Nacionālajiem bruņotiem spēkiem), NATO, un par mūsu valsts militāro sadarbību ar citām valstīm. Sākumā 1.mehanizētā kājnieku bataljona pārstāvis pastāstīja mums par NBS. Šo stāstu var uztvert kā lielisku karjeras pasākumu, jo mēs varējām uzzināt daudz informācijas par studēšanu un darbu bataljonos. Vēlāk pārstāvis no Kanādas pastāstīja mums par NATO un par to, kā un kādā veidā mūsu valsts sadarbojas ar citām valstīm. Pie reizes arī varējām uzlabot savas angļu valodas prasmes, jo Kanādas pārstāvis stāstīja prezentāciju angļu valodā.

10.a klase.







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru