Lapas

otrdiena, 2023. gada 9. maijs

,,SKRIEN ZAĻI RĒZEKNES NOVADĀ - 2023!’’

  NOSLĒGUSIES AKCIJA

 ,,SKRIEN ZAĻI RĒZEKNES NOVADĀ - 2023!’’.
  No 6.aprīļa līdz 22.aprīlim Rēzeknes novada jaunieši kopā ar saviem draugiem, klases  biedriem,  ģimenēm bija aicināti piedalīties vides akcijā 
,, Skrien zaļi Rēzeknes novadā’’. Akcijas dalībnieki ceturto gadu pēc kārtas izmēģināja plogingu - videi draudzīgu skriešanas veidu ar atkritumu savākšanu skriešanas laikā.  Tā ir aktivitāte, kuras laikā tiek sakopta vide  kopā ar līdzīgi domājošajiem. 
Šogad akcija kopumā pulcēja 136 dalībniekus - bērnus, jauniešus, pieaugušos no visām apvienību pārvaldēm.  Kopīgiem spēkiem tika savākti vairāk kā  100 atkritumu maisi, noskrieti vai noieti vairāk kā 63 km un attīrīti Rēzeknes novada meži, pļavas, takas, parki, ezeru un upju krasti, kā arī autoceļu apmales no dažāda veida atkritumiem – stikla, plastmasas pudelēm, sadzīves priekšmetiem, vienreizējām kafijas krūzītēm, polietilēna maisiņiem, vecām rotaļlietām un dažādām sadzīves lietām.
Visi akcijas dalībnieki piedalījās pārsteiguma balvu izlozē. Rēzeknes novada pašvaldības izglītības un sporta  pārvaldes balvas saņēma SABĪNE, LINDA, EVIJA no Kaunatas vidusskolas, VIĻĀNU VIDUSSKOLAS 10.A.KLASE un JĀNIS ŠAUDIŅŠ no Maltas.
10.a klases audzinātāja Iveta Malta


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru