Lapas

ceturtdiena, 2023. gada 23. marts

Viļāniem - 95!

2023. gada 22. februārī, 1.-2. martā Viļānu vidusskolā notika konkurss “Svinam Viļānu pilsētas 95. dzimšanas dienu”, kurā piedalījās 5.-6.kl., 7.-8.kl. un 9.-12. klašu grupas.

1. martā, pasākuma sākumā, literārās radošas grupas dalībnieki lasīja dzejoļus, kā arī tika izpildīts skaņdarbs Jāņa Gritāna izpildījumā.

Konkursa jautājumi, uzdevumi bija par dažādām tēmām: Viļānu pilsētas sākotne, ģeogrāfiskais novietojums,svarīgas personības agrāk un šodien, Viļānu Goda pilsoņi,galvenie vēstures fakti un notikumi.

Darbu vērtēja latviešu valodas un literatūras skolotājas Anita Vulāne, Sarmīte Seržane, Ilze Straujupe, Ilga Kroiča, Ilga Grudule, krievu valodas un literatūras skolotāja Valentīna Kozule, kā arī direktora vietniece audzināšanas darbā Inese Stepāne.

22. februārī 5. -6. klašu grupā: pirmo vietu ieguva 6.b klase (I.Kroiča), otro vietu izcīnīja 5.a klase (V.Kozule), taču trešo vietu ieņēma 6.a klases komanda (Z.Litvinova). Atzinības raksti ir 5.b klasei (I. Senkāne) un 5.c klases komandai (J.Kvitova).

1. martā 9.-12. klašu grupā: pirmo vietu izcīnīja 12.a klases aktīvas meitenes (N. Jakušonoka). Ar nelielu starpību otro vietu ieguva 10.a klase (I. Malta). Trešo vietu ieņēma 11. a klases komanda (E. Korčagina). Šoreiz 9.a klasei ir atzinības raksts (A. Vulāne).

Arī 2. martā turpinājās konkurss. Skolēni mēģināja sagatavoties konkursam pēc iespējas labāk, taču rezultāti ir sekojoši: 1. vieta ir 8.b klases komandai (I. Straujupe), otro vietu ieguva 7.a klase (I. Rubule) un 7.b klase (I. Seržane). Trešo vietu ieņēma 8.c klases komanda (J. Tarasova). 7.- 8. klašu grupā atzinības raksti ir 7.c klasei (L. Gribuste) un 8.a klasei (I. Stabulniece).

Katrai klasei paldies par piedalīšanos, klašu rezultāti bija ļoti labi.

Mīļš paldies latviešu valodas un literatūras skolotājiem par konkursa organizēšanu, sagatavotajiem uzdevumiem.


Ksenija Jakušonoka, 10,a klase














Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru