Lapas

pirmdiena, 2023. gada 13. marts

“Jaunatnes gada balva 2022”

 

    Šī gada 3. martā Rēzeknes novada pašvaldības ēkā norisinājās “Jaunatnes gada balva 2022” pasākums, kura mērķis ir izcelt un godināt Rēzeknes novada jaunatnes darbiniekus, jauniešus un iestādes, kas atbalsta jauniešu iniciatīvas.

    Rēzeknes novada Izglītības un sporta pārvalde iepriekš izsludināja pieteikšanas konkursam “Rēzeknes novada Jaunatnes gada balva 2022”. Konkursa rezultātā tika pieteikti 33 nominanti sešās nominācijās. Nominācijā “GADA BRĪVPRĀTĪGAIS” biju nominēta es, Ksenija Jakušonoka.

    Balvas pasniedza Rēzeknes novada pašvaldības amatpersonas: Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs, Rēzeknes novada domes priekšsēdētāja vietniece Ērika Teirumnieka, Izglītības un sporta pārvaldes vadītājs Guntis Skudra, Kultūras un sporta pastāvīgās komitejas vadītājs Guntis Rasisms un citi.

    Pasākumu vadītāja Latvijas Radio Latgales studijas raidījuma “Pīci breinumi”producente un Viļānu vidusskolas absolvente. Daiga Laizāne. Daiga izsauca katru nominantu un raksturoja to.  Es labi atceros, ko Daiga bija pateikusi par mani - ‘’ Ksenija ir aktīva Rēzeknes novada jauniete, kura piedalās dažādos pasākumos gan kā organizatore, gan kā dalībnieks, gan kā palīgs. Pateicoties viņas aktīvam dzīvesveidam un spējām ātri pielāgoties situācijai,tas  dara viņu īpašu. Viena no labākajām Ksenijas īpašībām ir komunikācija un radošums. Jaunietei vienmēr ir daudz ideju, ko viņa var īstenot strādājot komandā vai patstāvīgi. Viņa nesēž uz vietas, brīvprātīgi strādā, piedalās apmācībās, konkursos, olimpiādēs,nometnēs,  konsultatīvajā padomē un pašpārvaldē, lai ne tikai izglītotu sevi, bet arī pierādītu gan sev, gan parijējiem, uz ko viņa ir spējīga. “. Neskatoties uz to, ka balvu es nesaņēmu, zinu, ka turpināšu čakli strādāt, piedalīties projektos, apmācībās un citur, lai pilnveidotu sevi. Taču nākotnes plāns ir tomēr iegūt statusu “ GADA BRĪVPRĀTĪGAIS”.

             Balvas tika pasniegtas sekojošās nominācijās:

GADA SKOLĒNS – Amanda Ludborža

GADA BRĪVPRĀTĪGAIS – Sandis Mesters

GADA MĀKSLINIEKS – deju grupa “ Karameles”

GADA JAUNATNES DARBINIEKS – Ingūna Semule

GADA DRAUDZĪGĀKĀ PAGASTA/PILSĒTAS PĀRVALDE – Mākoņkalna pagasta pārvalde

GADA AKTĪVĀKAIS PAGASTS/ PILSĒTA:

3. vieta Kaunatas, Dricānu, Mākoņkalna pagasts

2. vieta Maltas pagasts

1. vieta Čornajas pagasts

            Izsaku paldies Viļānu apvienības pārvaldei par manas kandidatūras izvirzīšanu šajā konkursā, kā arī Rēzeknes novada pašvaldībai un īpaši Aivaram Mežatučam, Rēzeknes novada pašvaldības jaunatnes lietu speciālistam, par šī pasākuma organizēšanu.

Ksenija Jakušonoka









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru