Lapas

svētdiena, 2023. gada 26. februāris

Atbalsts Ukrainai

24.02.2023. aprit gads, kopš Krievija veica agresīvo iebrukumu Ukrainā. Pieminot kara gadadienu, Viļānu kultūras namā pulcējās 7.-12. klašu skolēni, lai izrādītu cieņu un ieturētu klusuma brīdi Ukrainas tautas upuriem.

 “Gadu atpakaļ šī diena izmainīja mūsu dzīvi uz visiem laikiem,” – tā savu runu iesāka skolas direktors Pēteris Tretjuks.  Skolēni tika uzrunāti apzināties tuvumā notiekošo karadarbību tās sekas, kas iespaido mūsu ikdienu, nosodīt Krievijas armijas nežēlīgos noziegumus un iestāties par Ukrainu un tās atbalstu.

Arī Viļānu vidusskolas absolvente Marta Puzāka skolēniem pastāstīja par savu žurnālistes darbu Latgaliešu kultūras ziņu portālā lakuga.lv, kur viņa veido materiālus par Latgales cilvēkiem, kas aktīvi iesaistās Ukrainas atbalstā, dokumentē kara notikumus, uzņem bēgļus un vāc ziedojumus. Viņa uzsvēra, cik svarīgi ir ņemt piemēru no šādiem cilvēkiem un izrādīt atbalstu nelaimē nonākušai tautai.

Pasākuma izskaņā tika atskaņots lietuviešu rokgrupas “Pērkons” un kora “Lietuva” kopdarbs “Dziesma par jauno karu”, kuras vārdi un video sižets ir ukraiņu vēstījums Krievijas proklemliskajam režīmam.

Saules mūžu Ukrainai!

Marta Puzāka




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru