Lapas

svētdiena, 2022. gada 18. septembris

Izzinām dabu!

 

Mēs, 6.b klases skolēni kopā ar audzinātāju, 14. septembrī devāmies Meža ekspedīcijā. To organizē A/S Latvijas Valsts Meži.

Protams, mēs braucienam gatavojāmies laikus-  pirkām desiņas un dažādus našķus, kā arī klasē vispirms noskatījāmies īsus video par meža apsaimniekošanu un galvenais, ka nedrīkst mežā izmest atkritumus, citādi satiksim Cūkmenu.

Trešdienas rītā mēs bijām Janopoles mežā, kur mūs sagaidīja AS “Latvijas valsts meži” Meža apsaimniekošanas plānošanas vadītājs Aldis Laganovskis. Viņš mums iedeva darba burtnīcas un iepazīstināja ar uzdevumiem, kurus veiksim šajā dienā. Ar prieku devāmies meža ekspedīcijā, izgājām 10 pieturas. Tās visas bija saistītas ar mežu un koku. Mēs iepriekš nezinājām, ka koku izmanto tik daudzās vietās, piemēram, ražojot aspirīnu, dažādus audumus, pat ziepju burbuļos ir koks. Uzzinājām, kā mērīt koka augstumu, vecumu. Tagad zinām, ka 10 minūtēs izaug 600 kubikmetru koksnes, sapratām, kā kokus var aizsargāt, jo izrādās tos apdraud gan meža zvēri, gan dažādi kaitēkļi. Vēl mums patika tas, ka mūs nofotografēja ar dronu!

 Pēc čaklas darbošanās devāmies cept desiņas, jo ugunskuri bija iekurināti un mūs finiša vietā gaidīja LVM darbinieki. Pēc piknika devāmies mājās. Mājupceļš bija jautrs, mēs runājam par iespaidiem, smējāmies, stāstījām jokus un atcerējāmies arī par mācībām.

Paldies visiem mežsargiem, organizatoriem un mūsu pašvaldības pārstāvjiem, ka mums bija iespēja tik labi pavadīt šo dienu!

6. b klases vārdā - Kristiāna Pecka 





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru