Lapas

ceturtdiena, 2021. gada 20. maijs

Raidījumā "Literatūre/Sākumskola" piedalās Viļānu vidusskola


Sākot ar 28. martu ik svētdienu sākumskolēnu tālmācības sagurumu kliedē jauns raidījums “Literatūre / Sākumskola”.

Tā ir izglītojoša spēle, kas 1. – 6. klašu bērnus ieved12 mūsdienu latviešu autoru grāmatu pasaulēs. Raidījums tiek izmantots kā palīglīdzeklis mācībās skolās kopā ar īpaši veidotiem metodiskajiem materiāliem. Katrā sērijā četri klasesbiedri no dažādām Latvijas skolām risina uzdevumus, kurus tiem būs sagatavojuši latviešu bērnu grāmatu autori.

Rakstniece Inese Paklone un Viļānu vidusskolas 6.a skolēni, Annija Čeire, Anna Marija Pleča, Vanesa Viktorija Zaiceva un Einārs Strods kopā ar mazo lamu Atakamu un pingvīnēnu Humboltu Humboltu neapmainīs vietām okeānu ar tuksnesi. Krastmalā garām viņiem ies jocīgs putns ar garu knābi, pats sev prašņādams: “Kas es esmu? Kas es esmu?” Šo jautājumu viņš uzdos arī tev!

Pēc katras no “Literatūre / Sākumskola” epizodēm publicējam raidījuma ierakstu, metodisko materiālu ar uzdevumiem, kā arī raidījumā iesaistīto projekta skolu pedagogu pieredzes stāstus.

Raidījuma ieraksts: 


Kas pedagoga izpratnē ir labi novadīta stunda? Kas pedagogiem liek nepadoties un kas kompensē grūtos brīžus?

Par šiem un daudziem citiem jautājumiem savā pieredzes stāstā dalās raidījuma epizodē iesaistīto Viļānu vidusskolas skolēnu skolotāja Anita Vulāne.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru