Lapas

piektdiena, 2021. gada 7. maijs

Radošie konkursi




Februārī Maltas Bērnu un jauniešu centrs aicināja bērnus, jauniešus un pieaugušos piedalīties literāro un vizuālo darbu konkursā “Tāva sāta myužamsvāta”. Šim aicinājumam atsaucās arī trīs mūsu skolas meitenes: Annija Čeire (6.a) (palīgs konsultants mamma Lilija), Marta Bruzgule (6.b) (skolotājs konsultants Ilze Straujupe) un Marija Bebriša (9.b) (skolotājs konsultants Anita Vulāne). Konkursa noslēgums un laureātu godināšana notika attālināti 27. aprīlī Latgales kongresa dienas programmas ietvaros, kur dalībniekus uzrunāja arī literāro darbu žūrijas priekšsēdētāja un Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

4.-6. klašu grupā Marta par tēlojumu “Munatāva sāta” ieguva 1. vietu un Annija – pateicību un divas specbalvas.

7.-9. klašu grupā Marija saņēma pateicību par literāro darbu un ieguva 1. vietu vizuālās mākslas konkursā, kur bija jāveido ilustrācija kādai latviešu vai latgaliešu tautasdziesmai (attēls).

Balvas vēl ir ceļā pie meitenēm, bet organizatori ir apsolījuši, ka līdz mācību gada beigām tās nokļūs īstajās rokās.

Savus radošos darbus mēs radām mājās, vienatnē, tāpēc nekādas grūtības nerodas darbu tapšanā un nosūtīšanā organizatoriem, tomēr paši organizatori cer rakstītājus satikt klātienē, pateikt paldies par darbu un iepriecināt apbalvojot.

Tā Covid – 19 radītās situācijas dēļ aizkavējās Jāņa Akuratera muzeja organizētā literāro darbu konkursa “Mans svētdienas rakstu darbs”, kas veltīts Laimas Akurateres 110 dzimšanas dienainoslēguma pasākums un rezultātu paziņošana, jo organizatori cerēja, ka situācija uzlabosies un konkursa dalībnieki varēs ierasties muzejā. Bet šai gaidīšanai arī bija savs labums, jo tās laikā tapa J. Akuratera muzeja, J. Akuratera biedrības un izdevniecības “Sava grāmata” grāmata “Svētdienas domraksti” . Šajā grāmatā blakus M. Valteres apcerei par Laimas Akurateres bērnību un skolas gadiem un Laimas skolas laika domrakstiem ir publicēti konkursa godalgoto vietu ieguvēju darbi.

Grāmatas atvēršana un radošo darbu  konkursa virtuālā paziņošana notika martā.

Grāmatu, kurā publicēts viņas darbs, diplomu un balvu no sponsoriem saņēma arī Marta Bruzgule (6.b), kas ieguva pirmo vietu 5.-6. klašu grupā, rakstot par tēmu “Māksla – dzīves svētdiena”.

Vēl viens radošo darbu konkurss, kura veiksmīgie dalībnieki saņēma grāmatu, kurā publicēti viņu darbi bija Latviešu valodas aģentūras rīkotais konkurss “Izstāsti man savu sapni”. Konkurss tika rīkots pagājušajā mācību gadā, bet grāmatas dalībnieki saņēma tikai šajā pavasarī. Jau iepriekš bija rakstīts par Deividu Nilu Timofejevu, kurš saņēma šo grāmatu, bet vēl mums prieks arī par Samantu Kupri (5.b), Martu Bruzguli (6.b) un nu jau mūsu skolas absolventēm Martu Puzāku un Viktoriju Sidorovu , kuru darbiņi arī ir publicēti šajā grāmatā.

I.Straujupe

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru