Lapas

sestdiena, 2021. gada 8. maijs

9.maijs - Eiropas diena

 Eiropas diena ir svinama diena, kas tiek atzīmēta 9. maijā — Robēra Šūmana dzimšanas dienā, lai godinātu viņa ieguldījumu Eiropas apvienošanā. Eiropas Kopiena nolēma šo dienu pasludināt par svinamu dienu 1986. gada 9. maijā, bet Latvijā to sāka oficiāli atzīmēt 1997. gadā.

Kā ik gadu visā Eiropā un Latvijā 9. maijā plaši tiks atzīmēta Eiropas diena. Tā ir diena, kad eiropieši svin mieru, Eiropas kultūru dažādību un solidaritāti - spēju būt vienotiem kā labos, tā ne tik labos laikos. Pasākumu klāsts ir bagātīgs, aicinām izvēlēties un pievienoties sev tīkamākajai aktivitātei.

Vairāk informācijas Jūs atradīsiet tīmekļvietmē www.esmaja.lv

Ieskats dažos pasākumos

1) “Eiropas eksāmens” ir tiešsaistes tests, kas, atzīmējot Eiropas dienu, notiek  jau septīto gadu.

2) Šogad eiropiešu kopības sajūtu un Eiropas dzimšanas dienas svinības piedzīvosim ReTV raidījumā “Eiropas trubadūri” 9. maijā, plkst. 19:00.

3) 2021. gada 1. maijā Eiropas Komisijas paspārnē darbu uzsāk jaunie EUROPE DIRECT centri, kuru uzdevums ir informēt sabiedrību par ES jautājumiem un veidot saikni starp ES institūcijām un iedzīvotājiem, kā arī sadarboties ar vietējām organizācijām, īstenojot dažādus projektus ES aktualitāšu skaidrošanai.

4) Kopš 2011. gada ar Ārlietu ministrijas atbalstu divreiz gadā tiek izdots žurnāls “Latvijas intereses Eiropas Savienībā”. Katru gadu žurnāla pirmais numurs tradicionāli iznāk maijā, kad tiek svinēta Eiropas diena. Šogad žurnāla izdevums 2021/1 veltīts Eiropas stratēģiskajai autonomijai.

 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru