Lapas

otrdiena, 2021. gada 16. februāris

Darbs projektā ,, Darīt kopā II ”

    Pagājušā gada oktobrī Viļānu vidusskolas skolotājas (Nataļja Volkova, Ilga Grudule)sadarbībā ar Dekšāru pamatskolas skolotājām un Viļānu novada izglītības speciālisti Ilgu Morozovu uzsāka darbu projektā ,,Darīt kopā II ”. Projektu īsteno Rīgas Izglītības un informatīvi metodiskais centrs, sadarbojoties ar British Council pārstāvniecību Latvijā. 

    Projekta darbā piedalās arī pedagogi no Āgenskalna, Imantas, Bolderājas, kā arī Stopiņu un Ludzas novada.

    Projekta mērķis ir uzlabot sadarbību starp latviešu un mazākumtautību skolām, izglītojot dažādu mācību priekšmetu skolotājus un 8. vai 9. klašu skolēnus par reālās dzīves problēmrisināšanas metodēm vietējā kopienā vai novadā.

    Skolotājiem vienu reizi mēnesi notiek tiešsaistes nodarbības platformā Zoom, kur pasniedzēji piedāvā dažādu problēmu risināšanas metodiku gan teorētiski, gan arī pedagogi tiek iesaistīti praktiskā darbā.

    Iegūtās zināšanas un prasmes pedagogi tagad īsteno sadarbībā ar 8. un 9.klašu skolēniem. Sadarbojoties apkaimes vai novada skolu pedagogiem un skolēniem, tiek analizēta aktuāla problēma savā kopienā, sniegts tās risinājums.

    Sakarā ar Covid-19 vīrusa izraisīto pandēmiju, projekta darbības laiks ir pagarināts līdz 2021.gada 26.martam. 

    Projekts ,,Darīt kopā II” tapis sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā “People to People Cultural Engagement” programmas ietvaros. 
Vairāk par British Council darbību Latvijā meklē: https://www.britishcouncil.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru