Tālāk mūsu ceļš veda ciemos pie “Dzīļu” saimnieces Ainas, kur mums pašiem bija iespēja uzcept picu un paklausīties saimnieces stāstījumā par Latgales kulinārā mantojuma saglabāšanu mūsdienās. Sadaloties grupās ķērāmies pie darba – desas sagriešanas un siera rīvēšanas. Jāsaka, ka dažiem šie šķietami vienkāršie darbiņi radīja zināmas grūtības. Bet viss beidzās veiksmīgi un mēs katrs tikām pie ļoti garšīgas picas šķēles.
Tālāk mēs devāmies uz bišu dravu, kur saimniece mūs ļoti laipni uzņēma. Mums bija iespēja paviesoties bišu namiņā, paskatīties bišu stropa uzbūvi no iekšpuses. Tā, ka ir jau septembris, tad bites vairs nav tik aktīvas. Pēc iepazīšanās ar bišu dravu, mums bija iespēja izliet katram savu bišu vaska sveci. Darbiņš nebija ļoti sarežģīts, bet diezgan atbildīgs. Kamēr vasks ielietajās formiņās sacietēja, saimniece mūs cienāja ar maizi, medu un pienu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru