Lapas

pirmdiena, 2021. gada 11. janvāris

Starptautiskā PALDIES diena!

 Šodien, 11.janvārī pēc Apvienoto Nāciju Organizācijas un UNESCO iniciatīvas pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā PALDIES diena, lai atgādinātu, cik svarīgi ir ik dienu izrādīt pateicību. 

Lai mūsu prāti mācās domāt pateicības domas, 

Tad mazāk vietas paliks rūgtumam.

Lai mūsu lūpas mācās runāt pateicības vārdus,

Būs mazāk jāraud, jākurn, jāsūdzas!


Latviešu valodā „paldies” ir cēlies no vārdu salikuma „palīdzi dievs”. Katrreiz,  sakot kādam paldies,  mēs līdz ar to vēlam palīdzību  viņam no augstākiem spēkiem. Līdzīgs skaidrojums šim vārdam ir arī krievu valodā.

Pateicības vārdi neko nemaksā, bet tiem reizēm  ir milzīga iedarbība, ar to palīdzību cilvēki viens pret otru pauž uzmanību. Tie spēj sasildīt ar savu siltumu, dot spēku arī turpmāk darīt labus darbus. Galvenais, lai paldies būtu teikts no visas sirds.

Jānis Jaunsudrabiņš ir teicis par šo vārdu: “Paldies ir vienīgā valūta pasaulē, kas vēl nav mainījusi kursu”.

Šodien es vēlos teikt PALDIES visiem tiem skolēniem, viņu vecākiem, skolas darbiniekiem, kuri iesaistījās Viļānu vidusskolas organizētajā labdarības akcijā, kura tradicionāli tiek organizēta decembrī pirms Ziemassvētkiem un kuras laikā tiek gādātas Ziemassvētku dāvanas tiem, kuriem tās visvairāk nepieciešamas. Šogad tika sarūpētas dāvanas ap 60 cilvēkiem, kuri atrodas Viļānu slimnīcas sociālajā nodaļā, un 20 bērniem, kuri dzīvo Tiskādu bērnu namā. Vislielāko ieguldījumu šo dāvanu sarūpēšanā ir devuši sākumskolas skolēni kopā ar saviem vecākiem un klašu audzinātājiem. PALDIES viņiem par to! Savus PALDIES jums sūta arī visi tie cilvēki, kuri saņēma dāvanas. 


Ar cieņu un mīlestību, direktora vietniece audzināšanas jomā Inese Stepāne

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru