Lapas

ceturtdiena, 2020. gada 19. novembris

Spēļu industrijas profesijas

    12.novembrī 3.b, 2.a , 6.c, 6.a, un 5.a klašu skolēni piedalījās nodarbībā „Spēļu industrijas profesijas.” Nodarbības mērķis bija rosināt skolēnu interesi un izpratni par to profesiju daudzveidību un saturu, kas iesaistītas ar dažādu spēļu tapšanā. Sarunā- diskusijā noskaidrojām, ka nepieciešams izgudrotājs, programmētājs, dizaineris, ražotājs, lai izgudroto spēli pārvērstu realitātē. Skolēni uzsvēra, ka svarīga ir reklāma, lai potenciālie lietotāji uzzinātu par to., mārketinga speciālisti utt. Izrādījās, ka ir skolēni, kuri jau tagad cenšas izdomāt jaunas spēles, attaino savos blociņos. Tā par sevi un māsu mums pastāstīja 3.b klases skolniece Elizabete Šarkovska. 


    Nodarbības otrajā daļā skolēniem bija iespēja izmēģināt 6 grīdas spēles. Par šo iespēju jāpateicas2.a klases skolnieces Anetes māmiņai. Tas bija jauki, jo atšķirībā no datorspēlēm, šajās spēlēs skolēni varēja aktīvi darboties un izkustēties. 6.a klases nodarbību jaukāku padarīja talantīgais skolēns Emīls Logins, iepriecinot visus ar, uz klavierēm atskaņotām, jautrām melodijām. Paldies, Emīlam par garastāvokļa uzlabošanu.

    Pateicos aktīvajiem nodarbības dalībniekiem. Varbūt kāds tiešām kādreiz izgudros vai izplatīs spēles, jo tās ir ne tikai laika kavēklis, bet attīsta arī loģisko domāšanu, trenē uzmanību, māca priecāties uzvarēt un cienīgi zaudēt! Spēļu izstrādes industrija var būt nozīmīga ekonomikas sastāvdaļa. Latvijā šai nozarei ir perspektīva, taču šeit darāmā vēl ir ļoti daudz.

PKK I. Mežatuča 












Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru