Lapas

trešdiena, 2020. gada 17. jūnijs

Sporto visa klase



Viļānu vidusskolas 6.a klase ir pirmā, kas iesaistījās projektā „Sporto visa klase”. Viņi šim projektam pievienojās 3. sezonā kopā ar sporta skolotāju Ingūnu Rubuli un klases audzinātāju Viju Zavjalovu, bija viena no gandrīz 130 klasēm visā Latvijā, kura ar sportu nodarbojās 5 reizes nedēļā. Un nu jau aiz muguras 4 sezonas! Bez šaubām lielākais sasniegums šiem skolēniem bija dalība 5. sezonas finālsacensībās Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā, jo viņi bija tie, kas pārstāvēja Latgali 5. klašu grupā. Kopumā šī sezona bija ļoti spraiga, jo nācās pacensties gan mācībās, gan paveikt labus darbus, gan mērķtiecīgi sportot. Projekta kopējais dalībnieku skaits jau arī bija izaudzis no 3000 līdz 8000. Saviļņojošs pasākums ikvienam skolēnam bija 6. sezonas atklāšanas ceremonija Arēnā Rīga 1. novembrī, kur pulcējās 8300 bērnu no 371 klases. Satraucošākais moments bija tas, kad arēnā izskanēja Viļānu vidusskolas 6.a klases vārds, starp tām 100 Latvijas skolu klasēm, kurās viesosies projekta galvenais atbalstītājs - „Rimi”. Bērnu uztura speciālisti un sporta treneri izglītos jauniešus par sabalansētu uzturu un iesaistīs draudzīgās sacensībās ar paralēlklasēm. Šis pasākums Viļānu vidusskolā tika plānots 1.04.2020., bet diemžēl netika īstenots sakarā ar izveidojušos situāciju valstī. Par šī gada lielāko izaicinājumu bērniem bija kļuvis dodžbols, jo tas bija kaut kas nebijis, tāpēc prasīja daudz piepūles gan noteikumu izpratnē, gan tehnikas pilnveidē, bet savas prasmes tā arī neizdevās likt lietā un 6. sezona ir noslēgusies šai klasei īsti pat nesākoties. Skolēni šī projekta laikā ir piedzīvojuši gan skumjus, gan arī smieklīgus brīžus, piemēram, pazaudējot stafetes laikā kroseni, netiek piešķirta uzvara, kādam atbildīgāko sacensību laikā ir jābūt gultā, jo ir saaukstējies.

Šo 4 gadu laikā skolēni kopā ar klases audzinātāju Viju, bet vēlāk ar audzinātāju Anitu Vulāni, ir paveikuši daudzus labus darbus, kas arī ir neatņemama sacensību daļa : skolas spēļu istabai ir pašrocīgi gatavotas galda spēles, gatavoti apsveikumi topošajiem pirmklasniekiem, gatavoti un pie skolas izvietoti putnu būrīši, zīmēti Ziemassvētku apsveikumi Viļānu sociālās aprūpes centra iemītniekiem un ar vecāku atbalstu sarūpēti saldumu maisiņi.

Arī skolēnu vecāki ir bezgala priecīgi par bērnu dalību šajā projektā, jo uzskata, ka tas paceļ sportisko garu, mudina mazāk laika pavadīt pie datora. Ja būtu tāda iespēja, tad viņi labprāt turpinātu dalību projektā.

Brauciens 3. klasē uz “Sporto visa klase” atklāšanas pasākumu Valmierā
Klases audzinātāja Vija Zavjalova


Pirmās sacensības Riebiņu vidusskolā


„Sporto visa klase” finālsacensības Jelgavā


Labais darbs -  putnu būrīšu gatavošana 

Paldies vecākiem, skolas administrācijai par atbalstu visa projekta laikā! Paldies Viļānu novada pašvaldībai par sarūpēto transportu, par finansiālo atbalstu sporta formu iegādei! Paldies klases audzinātājām par uzmundrinājuma vārdiem sacensību laikā, par atbalstu un līdzi jušanu!

Īpašie skolēnu pateicības vārdi sporta skolotājai Ingūnai:

„Paldies, skolotāj, sporta nodarbības vienmēr pozitīvi uzlādēja!” Elizabete

„Paldies, ka iesaistījāt mūs projektā, jo bija interesanti.” Arvis

„Liels paldies par to, ko jūs mūsu labā esat darījusi, paldies, ka pieteicāt projektam!”Madara

„Paldies, ka pieteicāt mūs projektā, jo, ja tas nenotiktu, tad mūsu klase būtu daudz agresīvāka.” Aļesja

„Paldies par pieteikšanu projektā, jo darbošanās tajā sadraudzēja mūs.” Kristiāna

„Paldies par šiem kopā pavadītajiem gadiem projektā, neaizmirstamiem mirkļiem. Prieks bija sadarboties, paldies!” Darija Sofija

„Liels paldies par 4 projekta gadiem, kas pavadīti kopā. Tos momentus es nekad neaizmirsīšu, tie man ir ļoti dārgi. Paldies par sasniegumiem un piedzīvojumiem. Paldies arī manai klasei par sadarbošanos un par sapratni. Paldies visiem!” Jeļena


Jelgavas Olimpiskajā centrā 2019. gada maijā





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru