Lapas

trešdiena, 2020. gada 1. aprīlis

Vispasaules joku diena



Lai arī visi esam ierauti nopietnā krīzē, tomēr dzīve turpinās. Šodien ir vispasaules joku diena jeb muļķu diena, kad cilvēki cits citu cenšas izjokot un, protams, neatņemama šīs dienas sastāvdaļa ir smiekli. Lai gan nav vienotas versijas par Joku dienu, tomēr viena no teorijām vēsta, ka aizsākumi tai meklējami 16. gadsimta Francijā un ir saistīti ar romiešu izveidoto Jūlija kalendāra nomaiņu, pārejot uz pāvesta Gregora kalendāru. Tā maiņa tika noteikta ar 1.aprīli, kad pēc Jūlija kalendāra tika svinēts Jaunais gads jeb 1. janvāris. Daudzi, kuri nebija dzirdējuši par šīm izmaiņām, turpināja svinēt pēc vecā stila kalendāra, bet, kuri bija dzirdējuši vai zināja par to, apcēla nezinātājus - tos saucot par Aprīļa muļķiem.
Bet aprīļa muļķi noteikti nebija tie, kas 1. aprīlī likuši pamatus kādai svarīgai lietai. 1. aprīlī dibināta kompānija "Apple". Pie “Apple Computer” šūpuļa stāvēja trīs nopietni kungi – divi stīvi un viens Ronalds. Stīvi, ne jau fiziski, bet vārds tāds viņiem gadījies – Stīvs Džobs, Stīvs Vozņaks un Ronalds Veins. Abi Stīvi arī bija tie aktīvākie un vēsturē ieies ar to, ka viens pārdeva savu kalkulatoru, bet otrs vecu “Volkswagen”, lai rastos tā sauktais „ābolītis”.
Neskatoties uz pašreizējiem apstākļiem, mums visiem šajā laikā paveras iespējas sevis labākai izzināšanai, savu talantu izkopšanai. Mums arī ir iespēja kaut ko jaunu radīt, kaut ko jaunu iemācīties!


Direktora vietniece audzināšanas jomā Inese Stepāne


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru