Lapas

piektdiena, 2020. gada 28. februāris

Tikšanās ar Visvaldi Bebrišu


26.02. Viļānu vidusskolā viesojās sporta ārsts, pedagogs, kineziologs, vairāku grāmatu autors Visvaldis Bebrišs. lai tiktos ar 7.-12.klašu skolēniem, vecākiem, skolas darbiniekiem. Tā bija daktera dāvana Viļāniešiem, jo netika segti pat ceļa izdevumi.
Pēc vidusskolas beigšanas V.Bebrišs Tartu Universitātē studēja sporta medicīnu. Arī pēc tam visu laiku mācījies- Amerikā, Austrālijā, Vācijā, Šveicē, Krievijā un citviet. Smēlies zināšanas psihoterapijā, bioķīmijā, ginekoloģijā, manuālajā terapijā, kinezioloģijā. Kinezioloģija ir zinātne par kustībām. Kineziologs diagnosticē un ārstē funkcionālus traucējumus organismā, izmantojot muskuļu testēšanu. Muskuļu testēšana lekcijas laikā uzskatāmi parādīja, kā organisms reaģē uz kaitīgām vielām, arī nikotīnu, kā meli veicina muskuļu atslābuma iestāšanos. Noņemot muskuļu spriedzi, sakārtojot mugurkaulu, izzūd daudzas slimības, cilvēks jūtas labāk.
Visvaldis Bebrišs prot pārsteigt, sasmīdināt un pat šokēt. Viņš uzskata - ja visu dari ar prieku – griez krūmus, ārstē cilvēkus vai taisi putnu būrīti- esi gandarīts par paveikto. Tas dod spēku. Nepatika, dusmas visā organismā rada spriedzi. Kaut mēs katrs ikdienā varētu ņemt to vērā!
Medicīna- tā ir Viļānu vidusskolas absolventu prioritāte jau vairākus gadus. Arī pašlaik daudzi skolēni interesējas par medicīnas jomu. Lai viņiem izdodas iegūt izglītību un palīdzēt cilvēkiem, kā to aizrautīgi dara V.Bebrišs.

PKK Ināra Mežatuča





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru