Lapas

pirmdiena, 2017. gada 9. oktobris

Sākumskolas skolēni dodas ekskursijā uz Alūksni

Agrā 5.oktobra rītā četru sākumskolas klašu -1.a (I.Macāne), 2.a ( A.Medvecka), 2.b (S.Lāce), 4.a (V.Zavjalova) skolēni kopā ar savām klašu audzinātājām devās ekskursijā uz Alūksni.
Izbraucot no skolas pagalma, lija stiprs lietus, tomēr tas mūsu apņēmību ceļot nemazināja. Dienas laikā gan uzsmaidīja rudenīga saulīte, gan smidzināja, gan stipri lija, bet mūsu braucienu tas padarīja tikai krāsaināku.
Pārliecinājāmies, ka Alūksne ir ļoti skaista Latvijas pilsēta. Divstāvīgajam autobusam veikli lavierējot pa šaurajām Alūksnes ieliņām , gides stāstījumā klausoties, apskatījām Alūksnes pili, dažādas iestādes un dzīvojamās mājas, parku, strūklakas, aizbraucām līdz E.Glika stādītajiem ozoliem.
Tāpat bijām pie Alūksnes ezera, Tempļakalnā, pilsdrupās, izlocījām kājas sporta stadionā. Patiesi interesants un aizraujošs bija dabas muzeja "Vides labirinti" apmeklējums. Gliemeži, kukaiņi, putni, zīdītāji - tie visi apskatāmi šajā muzejā. Interaktīvi darbojoties, varēja atbildēt uz testa jautājumiem, klausīties un iepazīt putnu dziesmas, apskatīt zvaigznājus.
Bijām pārsteigti, cik skaisti mākslas darbi bija iemiesojušies no dažādām zemēm atvestos akmeņos. Vislielāko sajūsmu izraisīja fluorescento minerālu izstāde, kad pilnīgā tumsā ultravioleto staru iedarbībā minerāli iezaigojās dažādās varavīksnes krāsās.
Tomēr par ekskursijas "naglu" kļuva brauciens ar šaursliežu dzelzceļa bānīti maršrutā Alūksne- Gulbene. Iekārtojāmies omulīgā vagonā un braucām...
Te pēkšņi aiz loga sāka velties dūmu mutuļi, bānītis apstājās, vagonā ieskrēja laupītāji! Visi tikām "nolaupīti". Kopā ar laupītājiem devāmies dziļāk mežā, līdz nonācām pļavā meža ielokā. Pa ceļam bija jāpārvar šķēršļi, veicot dažādus uzdevumus. Jāatzīst, ka aktīvi darbojās gan skolēni, gan skolotājas. Skolēniem bija jāizsūdz savi nedarbi, toties skolotājām jādod atļauja jauniem nedarbiem.
Kas tik viss vēl nebija jādara- dziedājām dziesmu, devām zvērestu, varējām šūpoties, šaut mērķī, uzspēlēt futbolu, bet visam pāri-ēdām laupītāju vārītu putru, dzērām karstu tēju un paši cepām mīklas pīrādziņus ugunskurā.
Bijām salijuši, tomēr priecīgi, ka laupītāji izrādījās viesmīlīgi, draudzīgi un atraktīvi aktieri.
Mājup devāmies nedaudz saguruši, bet apmierināti un jauniem iespaidiem bagāti.

2. b klases skolēni pie E. Glika stādītā ozola Alūksnē

Esam iekārtojušies bānīša vagonā. Gatavi ceļam!

Izsūdzam savus nedarbus.

Pierādām, ka esam veikli un izturīgi.

4. a klases audzinātāja Vija Zavjalova laupītāju gūstā

2. b klases skolniece Engelīna Brence diriģentes lomā.

Tūlīt augstu uzšūposimies!

Cepam pīrādziņus.
Teksts un foto - 2.b klases audzinātāja S.Lāce


















Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru