Lapas

svētdiena, 2015. gada 13. decembris

Viļānu jaunsargu vienības jaunsargu pārgājiens uz Brokiem



Šī gada 03.-04. decembrī notika 316.Viļānu jaunsargu vienības jaunsargu divu dienu pārgājiens uz Brokiem(Viļānu nov.), kurā piedalījās 2. - 3. līmeņa jaunsargi.
Jaunsargi bija jāveic noteikta 10 km garu distanci pārvarot dažādus dabas šķēršļus, uz nakšņošanas vietu, kur ar sakaru palīdzību vajadzēja izsaukt transportu ar ekipējumu nakšņošanas vietas iekārtošanai.
Uzslejot telti un iekurinot ugunskuru, jaunsargi izvārīja tēju un devas gulēt, taču katram jaunsargam bija nepieciešams pa maiņām dežurēt pēc iepriekš sagatavota grafika, un sekot lai teltī būtu silts, un biedriem droši gulēt.
Rīts sākas ar trauksmi. Noreaģējot uz to, jaunsargi devas uz dažādiem vingrinājumiem, kur bija nepieciešams, pielietojot iepriekš iegūtas teorētiskās zināšanas, izpildīt dažāda veida uzdevumus, papildināt un attīstīt savas praktiskās iemaņas.
Pasākuma laikā tika apgūtas un nostiprinātas iemaņas telts uzsliešanā, lauka kaujas iemaņas(LKI), sakaros, tūrisma elementos, darbība ar ieročiem(DAI), kā arī citi uzdevumi, kas palīdz attīstīt komandas darbību.
04. decembri jaunsargi nogurušie, bet emocijām pilni devās atpakaļ uz dislokācijas vietu.

Informāciju sagatavoja: 316. Vienības jaunsargu instruktors Romāns Seilis-Zundāns


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru