Lapas

svētdiena, 2015. gada 13. decembris

12.b klase iepazīst Antonu Kūkoju


8.decembrī Rēzeknē, Latgales Kultūrvēstures muzejā, notika Latgales dižgaram Antonam Kūkojam veltīts pasākums, kura laikā bija skatāma dokumentālā filma "Izdzeivuot pīdereibu. Dzeive glaznuos", notika tematiskās izstādes atklāšana, kā arī noslēdzās akcija "Nofotografējies kopā ar "Antonu Kūkoju"!", kurā piedalījāmies arī mēs, Viļānu vidusskolas 12.b klase.
Muzejā ikviens bija aicināts apstāties, izzināt un kavēties atmiņās par dzejnieka, dramaturga, stāstnieka, publicista, mākslinieka, režisora, aktiera, pedagoga, kultūras un sabiedriskā darbinieka Kūkoja (1940-2007) mūža ceļu.
Plkst.14:00 tika demonstrēta dokumentālā filma par Kūkoju "Izdzeivuot pīdereibu. Dzeive gleznuos" (režija - Voldemārs Ivdris, montāža - Māris Justs, mūzika - Sovvaļnīks).
Plkst.16:00 notika tematiskas izstādes "Antona Kūkoja mantojums Latgales Kultūrvēstures muzeja krājumā" atklāšana. Šī izstāde būs apskatāma līdz 2016.gada 9.janvārim.
Šodien mēs tuvāk iepazinām vēl vienu kolorītu personību Latgales kultūrā, par kura dzeju viņa laikabiedri izsakās ļoti atzinīgi. Šīs dienas pasākums mūsos rosina vēlmi tuvāk iepazīt šo radošo un daudzpusīgo personību, kā arī palasīt A.Kūkoja rakstīto mīlestības dzeju, jo tai vairākkār tika veltīti atzinības pilni vārdi un tā tika pielīdzināta Raiņa mīlas lirikai.

Artis Vulāns, 12.b klase

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru