Lapas

piektdiena, 2023. gada 11. augusts

Viļānu vidusskolas aicina nākošos 10.klašu skolēnus

Viļānu vidusskola aicina nākošos 10.klases skolēnus apgūt vidējo izglītību izvēloties kādu no trijiem mācību priekšmetu komplektiem. Šeit varat iepazīties ar katra no tiem mācību plāniem visiem trijiem vidusskolas gadiem.

23.1.komplekts (LAS)

Izvēloties šo mācību priekšmetu komplektu skolēniem tiek piedāvāts apgūt augstākā līmenī Latviešu valodu un literatūru, Angļu valodu, Sociālās zinātnes. 
Šim mācību priekšmetu komplektam īpašs ir tas, ka skolēniem, kuri līdz 9.klasei ir mācījušies mazākumtautību klasēs tiks piedāvāts visu triju gadu garumā specializēto kursu "Mazākumtautību valoda un literatūra" (krievu valoda un literatūra kā dzimtā valoda). Šiem skolēniem mācību gada sākumā būs jāizlemj, kurus citus no specializētajiem kursiem viņi neapmeklēs, jo nedēļas stundu slodze nedrīkst pārsniegt 36 stundas. 

23.2.(AMP)

Izvēloties šo mācību priekšmetu komplektu tiek piedāvāta iespēja augstākā līmenī apgūt Angļu valodu, Matemātiku, Programmēšanu.

23.3.(LAMĶ)

Izvēlēties šo mācību priekšmetu komplektu aicināti skolēni, kuri vēlas savu nākotni saistīt ar kādu no dabaszinātnēm. Šobrīd kā dabaszinātnes pārstāvošais mācību priekšmets ir norādīta ķīmija, taču ņemot vērā, ka 10. un 11.klasēs vienlīdz nopietni (optimālā līmenī) tiks apgūta fizika, ķīmija, bioloģija, ģeogrāfija, 12.klasi uzsākot varēs izvēlēties vienu sev nepieciešamāko no šiem priekšmetiem, kuru apgūt augstākā līmenī.

Topošajai 10.klasei tiek piedāvāta iespēja apgūt trešo svešvalodu - vācu valodu. Vācu valodas nodarbības paredzētas skolēniem bez priekšzināšanām un tiks nodrošinātas fakultatīva veidā. 

Uz tikšanos Viļānu vidusskolā!

2 komentāri: