Lapas

pirmdiena, 2021. gada 31. maijs

Starptautiskā bērnu aizsardzības diena


Katru gadu 1. jūnijā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā bērnu aizsardzības diena, kuras aizsākumi meklējami 1925. gadā Ženēvā. Šīs tematiskās dienas mērķis ir izcelt bērnu tiesības uz brīvu, mierīgu vidi un dzīvi bez vardarbības. Šī diena ir kā atgādinājums par valsts pienākumu nodrošināt bērna tiesības uz labklājību, veselības aprūpi, izglītību, drošu dzīvesvietu. 

Lai pasargātu bērnus, ir svarīgi pievērst uzmanību viņu izglītošanai, sniedzot zināšanas par to, kā rīkoties dažādās riskantās situācijās. Katram ir jāzina, kā pasargāt sevi un citus no briesmām, kā veikt drošas izvēles un palīdzēt līdzcilvēkiem nepieciešamības gadījumā.
Papildus vēlamies Jūs informēt, ka sākot ar 2021. gada 27. jūniju Slimību profilakses un kontroles centrs īstenos izglītojošus pasākumus vispārējās izglītības iestāžu 4.-5. klašu izglītojamajiem par drošas peldēšanās paradumu un piesardzības pasākumu ievērošanas nozīmi aktīvās atpūtas laikā pie ūdens.
Pasākuma ilgums būs 45 minūtes. Pasākums norisināsies ārā, ievērojot attiecīgajā brīdī valstī noteiktos epidemioloģiskos ierobežojumus . Visi pasākuma dalībnieki saņems izdales materiālus saistībā ar pasākuma tematiku, kā arī dalībniekiem būs iespējams piedalīties konkursā par vērtīgām balvām.
Saņemt papildu informāciju par pasākumu, kā arī pieteikties tam iespējams rakstot uz e-pastu nodarbibas@izglitibaspasakumi.lv vai zvanot Andrim Čeksteram – tālr.nr. 20006250.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru