Lapas

otrdiena, 2021. gada 6. aprīlis

„Pasmaidi ...un iemāci pasauli pasmaidīt!”

     Projekta „Darīt kopā II” mērķis bija iesaistīt jauniešus kādas sava novada problēmas risināšanā. Tālmācības un „tāldzīvošanas” dēļ praktiskā veidā diemžēl to realizēt nevarējām un arī nedrīkstējām. Sapratām, ka vienmuļajā ikdienā pietrūkst svētku, pietrūkst prieka, bet tas ir tik nepieciešams! Sākām meklēt,zīmēt, kopēt,tulkot. Darba rezultātā radās mūsu avīzīte „Prieka vitamīns”- avīzīte tikai vienai dienai, viendienīte. Bet mēs ceram:ja tā izplaucēja jūsu sejā kaut vienu smaidu, misija ir izpildīta. Paldies jauniešiem, kas iesūtīja darbiņus, visu satilpināt nevarējām. Bija arī netulkojamas lietas, piemēram, krievu valodā :„doma ja”un „do maja”.

    Strādājot attālināti, ir savi mīnusi un plusi.  Agrāk 1.aprīlī izjokot varēja dažus cilvēkus, bet tagad, aizsūtot skolotājiem, izglītojamiem un vecākiem vēstuli ar baisu nosaukumu –,,Izglītības ministrijas informācija par mācību gada pagarināšanu” vai ,,Pārbaudes darbs”, ar pāris peles klikšķiem apmānīto skaits mērāms desmitos. Daži darbi,sazināšanās prasīja arī lielāku laiku. Kā parasti, komandas cilvēkiem ir dažādas intereses un lietu izpratne, tāpēc konkrēti šajā darbiņā bija gan vezumu velkošie, iekšā jokus un idejas sviedošie, gan arī blakus stāvošie. Procesam vajadzīgi ir visi.

    Pateicoties novada Izglītības un kultūras lietu speciālistei Ilgai Morozovai, avīzīte tapa arī papīra formātā  un nokļuva veikalos, aptiekās,LPKS „Viļāni”, servisā.

Paldies visiem, kuri palīdzēja notvert  smaidu un pozitīvas emocijas!

P.S. Pavasarī strauji izplatās visas pasaules un cilvēku mīlestības vīruss. Pret to nav izgudrotas ne zāles, ne potes, ne vakcīnas. Ar to slimojiet veseli!

Projekts „Darīt kopā II” tapis sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā “People to People Cultural Engagement” programmas ietvaros. Vairāk par British Council darbību Latvijā meklē www.britishcouncil.lv

                                                            Skolotājas: Ilga Grudule un Anna Sondore


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru