Lapas

otrdiena, 2020. gada 3. novembris

Novembris - Latvijas mēnesis

 


Viena no skolas audzināšanas darba un ārpusstundu darba prioritātēm ir "Skolēnu izglītošana par Latvijas kultūras, sociālo pieredzi un vēsturi un iespēju radīšana katram skolēnam iesaistīties skolas organizētajos patriotiskās audzināšanas pasākumos, aktivitātēs."

Novembris Viļānu vidusskolā tradicionāli ir Latvijas mēnesis.

Ar 4.11.2020. sāksies nu jau par tradīciju kļuvušais erudīcijas maratons, kura laikā skolas tīmekļvietnē tiks uzdoti jautājumi par Latvijas vēsturi, ģeogrāfiju, kultūru, tradīcijām, sasniegumiem dažādās jomās.

Latvijas valsts proklamēšana ir viens no nozīmīgākajiem notikumiem mūsu valsts vēsturē, taču vai Latvijas iedzīvotāji šodien zina, kā tas notika? Lai palīdzētu izprast, kā pirms simts gadiem, 1918. gada 18. novembrī, tika pasludināta neatkarīga Latvijas valsts, radīts interaktīvs video, kas atraktīvā veidā ļauj atgriezties pagātnē un piedalīties Latvijas valsts proklamēšanas ceremonijā.

Ieejiet ieejaskarte.lv un noskaties šo interaktīvo video! Tas palīdzēs atbildēt uz 4.11.2020. jautājumu(iem). Skolas tīmekļvietnē ir jāatbild vienam skolēnam no klases, bet atbildes ir jāzina visiem, jo kādam no klases skolēniem var tikt uzdots kāds no jautājumiem klātienē (7.-12.klasēm - zvanot vai tiešsaistē). Jautājumi tiks uzdoti 14 dienas, 25.11.2020. tiks paziņoti rezultāti. Tad 26., 27., 30.tiks organizēta klātienes kārta (vai tiešsaistē).

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru