Lapas

trešdiena, 2020. gada 11. novembris

Lāčplēša diena



Ar 11.novembri sākas PATRIOTU NEDĒĻA

Piemineklis Neatkarības kara varoņiem Viļānu pilsētas kapos 11.11.2020. priekšvakarā

Foto autors – 5.a klases skolniece Patrīcija Stepāne

Uzraksts uz pieminekļa „Kopš 1920.gada še dus Dieva mierā kritušie Latgales atbrīvotāji”. Viļānu vidusskolas kolektīvs zemu noliec galvas varoņu priekšā. Ziedi un sveces no skolas kolektīva par Latgales atbrīvošanu kritušajiem cīnītājiem simboliski tika izvēlēti Latvijas karoga krāsās.

Skumji, ka bez kritušo varoņu vārdiem (uzvārdiem, segvārdiem?) Miks, Maika, Jātnieks, Skubis, Vārna, Purgailis un Pranskums mēs par šiem cilvēkiem nezinām neko. Kad un kur dzimuši, no kādas ģimenes nākuši, kādas bijušas viņu dzīves gaitas līdz liktenīgajai bojāejai… Vairākkārt ir aicināts un darīts tas atkal – lūdzu, ja jums ir kāda informācija par šiem cilvēkiem, sniedziet to Viļānu Novadpētniecības muzeja darbiniekiem!

Sakarā ar Covid – 19 ieviesto karantīnu šogad mēs 11.novembrī nevarēsim doties tradicionālajā lāpu gājienā līdz piemiņas zīmei par Latvijas brīvību kritušajiem varoņiem. Toties simboliski lāpas parādīsies Viļānu vidusskolas logos. Valsts prezidents aicina vakarā iedegt logos svecītes, godinot visu varoņu piemiņu (Skolēni to drīkst darīt tikai ģimenes pieaugušo klātbūtnē!). Valsts televīzija piedāvā plašu raidījumu, koncertu, filmu klāstu kā veltījumu Lāčplēša dienā, kā arī, par Neatkarības kara laiku notikumiem.

Būsim par Latvijas neatkarību kritušo varoņu piemiņas cienīgi!


4.b klases Lāčplēša dienai veltītās sportiskās aktivitātes, kl.audz.L.Sermā


4.a klases Lāčplēša dienai veltītās sportiskās aktivitātes, kl.audz.I.Macāne

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru