Lapas

ceturtdiena, 2020. gada 15. oktobris

Izlietoto bateriju vākšanas konkurss „Tīrai Latvijai”

Baterijas ir kļuvušas par neatņemamu mūsu dzīves sastāvdaļu – tās mēs izmantojam ik dienas gan disku atskaņošanas iekārtās, gan pulksteņos, radioaparātos un fotoaparātos, pat rotaļlietās un daudzās citās ierīcēs, bez kurām dzīve šķiet neiedomājama. Taču, kas notiek ar vecajām baterijām, kad tās ir izlietotas? Visbiežāk mēs tās izmetam tuvākajā atkritumu urnā (vai pat nometam zemē!), nemaz neiedomājoties par videi un, protams, arī mums pašiem radīto kaitējumu. Tieši tāpēc ir svarīgi ne tikai izmest izlietotās baterijas tām speciāli paredzētajās atkritumu urnās, bet arī izprast, kādu ļaunumu tās spēj nodarīt. 

“Zaļā josta” sadarbībā ar AS “BAO” un Valsts izglītības satura centru aicina iesaistīties izlietoto bateriju vākšanas konkursā “Tīrai Latvijai!” 2020./2021. mācību gadā. Piedaloties konkursā, ikkatrs tā dalībnieks veicinās videi kaitīgu preču nenonākšanu dabā un to pārstrādi otrreizējās izejvielās, saudzējot vidi un taupot resursus.
Arī mūsu skola šogad piedalās izsludinātajā bateriju vākšanas konkursā „Tīrai Latvijai”.
KONKURSA MĒRĶIS
✓Veicināt audzēkņu izpratni par izlietoto bateriju kaitīgo ietekmi uz vidi.
✓Rosināt bērnus, caur praktisku darbību ikdienā, samazināt apkārtējās vides piesārņojumu ar videi bīstamiem atkritumiem.
Konkursa norises beigu termiņš ir 2021. gada 15. marts, kad konkursa dalībnieki paziņo par savākto izlietoto bateriju daudzumu 402.kab. Dabas klases skolotājiem Z. Litvinovai un Ļ. Špundzānei.
Lai būtu vieglāk savākt un glabāt izlietotas baterijas, Dabas klases skolēni katrai klasei izveidoja bateriju vākšanas kastītes, ar informatīvu nozīmi.





Aicinām visas klases būt aktīviem, lai saglabātu mūsu Latvijas vidi tīru un veselīgu.

Veiksmi darbā!

Dabas klases skolēni un skolotāji Z. Litvinova un Ļ. Špundzāne

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru