Lapas

pirmdiena, 2020. gada 12. oktobris

4.c klase izveido izstādi "Senlietas mājās"


Vēlamies Jums pastāstīt par izstādi, ko mēs, 4.c klases skolēni, izveidojām mūsu klasē.
Sakarā ar COVID apstākļiem mēs nevaram nevienu ielūgt, lai to apskatītu. Izdomājām, ka varam Jums pastāstīt par to un parādīt fotogrāfijas un video. Mēs ļoti ceram, ka Jūs būs interesanti.
Cilvēks rada lietu vai lieta rada cilvēku? Šis jautājums pats par sevi nav tik bezjēdzīgs, jo zinātnieki uzskata, ka cilvēks un kultūra rodas no tā brīža, kad mūsu tālais sencis sāka radīt lietu pasauli un ieskauj sevi ar lietām...Kādas viņas bija un kā izskatījās? Atbildi uz šo jautājumu Jūs atradīsiet mūsu izstādē.
Tātad, izstādes nosaukums ir "Senlietas mājās". Ideja radās uzreiz pēc tam, kad sākām sociālo zinātnes tēmas "Vēsture ap mums. Senlietas mājās" izpēti. Mēs nolēmām pameklēt šādas lietas pie sevis mājās. Daudziem vecāki atļāva atnest šos priekšmetus uz klasi un mēs uztaisījām īsu aprakstu katrs par savu priekšmetu. Nofilmējām video un uztaisījām fotogrāfijas.
Izstādei piemīt interaktīvs raksturs, jo varēja apskatīt pirmās multfilmas un filmas, apmeklēt "mājas kinozāli", kur pasaka atdzīvosies ar filmoskopa (ierīce filmas lentu apskatei, kuru atnesa Kostja Kitovs) palīdzību.
Video mēs uzfilmējām fragmentu no filmas apskates.
Izstādē ir sens samovārs - atnesa Maksims Zvirgzdiņš.
Vika Šarapova - gludeklis un modinātājs. Modinātājs skan līdz pat šodienai.
Nataša Litvjakova un Vitja Jelatomcevs atnesa telefonus. Pavels Haritonovs - fotoaparātu.
Maksims Cvetkovs atrada senu rokas šujmašīnu - protams, atnest viņš to nevarēja, bet nofotografēt un parādīt savas fotogrāfijas varēja gan.
Katram priekšmetam bija izveidots īss apraksts pēc plāna:
1) No kurienes ir šis priekšmets?
2) Cik aptuveni tas ir vecs?
3) Priekš kam tas ir vajadzīga?
4) Kādu nākotnes attīstību tas ir saņēmis mūsu mūsdienīgajā pasaulē.
Izpētot doto tēmu, mēs secinājām: Miljardiem cilvēku bija smagi strādājuši, lai mūsu dzīve būtu tāda, kāda tā ir šobrīd. Mēs bieži vien nesaprotam, kas ir apkārt mūsu dzīvei. Mums ir jāvērtē un jābūt pateicīgiem mūsu tālajiem senčiem par to, kas mums ir tagad.
Izrādās, ka viņi bija izdomājuši daudzas ideālas lietas, kuru forma un izskats nav mainījušies līdz šai dienai. Mainījies ir tikai materiāls.

Paldies un ceram, ka Jums bija interesanti!

Ar cieņu, 4.c klases skolēni un klases audzinātāja












Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru