Lapas

otrdiena, 2020. gada 29. septembris

6.a klase AS „Latvijas valsts meži” rīkotajā Meža ekspedīcijā


10. septembrī mēs, 6.a klases skolēni un klases audzinātāja, kopā ar dabas draugu centra „Dadzis” vadītāju Irinu Klimanovu devāmies interesantā piedzīvojumā – AS „Latvijas valsts meži” rīkotajā Meža ekspedīcijā. Tas ir izglītojošs pārgājiens dabā ar 10 meža izziņas pieturām pieredzējušu mežsaimnieku vadībā. Mēs devāmies mežā pa noteiktu maršrutu, pārejot no vienas pieturas uz otru. Katrā pieturā vadītājs deva mums praktiskus vai radošus uzdevumus. Iegūtos rezultātus pierakstījām speciālās darba burtnīcās.

Mēs mācījāmies novērtēt koku īpašības, ātri saskaitīt un nomērīt kokus , noteikt to vecumu, kā kopt jaunaudzes, un uzzinājām daudz interesanta par meža zinātni, lietām, kas tiek ražotas no koksnes.

Vienu no izziņas pieturām mums vadīja mūsu skolas absolvents Kristaps Mežatučs. Kristaps šogad absolvēja LLU Meža fakultāti. Tā bija ļoti jauka un patīkama satikšanās!

Šogad mēs esam arī pieteikušies LVM projekta „Mammadaba meistarklase”, kur mums gada laikā jāpaveic 3 meistardarbi. Meža ekspedīcija bija kā viens no veicamajiem darbiem.

Paldies Viļānu novada pašvaldībai par transportu un Irinai Klimanovai par iedrošināšanu un kopā būšanu!

Annija Čeire

6.a klases audzinātāja Iveta Stabulniece










Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru