Lapas

sestdiena, 2020. gada 12. septembris

13.septembris - Tēva diena

 Tēva diena ir svētki, kas veltīti tēva lomas godināšanai ģimenē un sabiedrībā.Vissirsnīgākie sveicieni Tēva dienā, kas Latvijā tiek svinēta otrajā septembra svētdienā - šogad iekrīt 13.septembrī!

Lai visiem tēviem, vectēviem, krusttēviem, audžutēviem ir stipra veselība un vienmēr pietiek laika, radošu ideju interesantai, saturīgai kopābūšanai ar saviem bērniem! Tēva loma ir milzīga cilvēka veidošanās procesā. Cienījamie TĒVI, VECTĒVI, KRUSTTĒVI, AUDŽUTĒVI, Jūs esat ļoti nozīmīgi savām ģimenēm, saviem bērniem. Arī skolai ir ļoti svarīgs Jūsu dažāda veida atbalsts gan mācību procesa, gan ārpusklases aktivitāšu norisē. PALDIES JUMS par veltīto laiku, ieguldīto darbu, padomu sniegšanu dažādu jautājumu risināšanā, atbalstu ar transportu, arī materiālo atbalstu!

Lai fantastiska TĒVA diena Jūsu ģimenēs!


Tēva dienas sākumi meklējami 20. gadsimta sākumā Amerikas Savienotajās Valstīs, kur to sāka atzīmēt, lai pievērstu uzmanību tēva lomai bērnu audzināšanā. ASV tā pirmo reizi tika svinēta 1910.gada 19.jūnijā, bet 1966.gadā Tēva diena kļuva par valsts svētkiem. Gadsimta laikā šie svētki iemantojuši nozīmīgu vietu pasaulē, tos svin visos apdzīvotajos kontinentos neatkarīgi no ādas krāsas un reliģiskās pārliecības, līdzīgi kā Mātes dienu.

Dažādās zemēs šo svētku svinēšanas datumi atšķiras. Katoliskajā Eiropā (SpānijaPortugāleItālija) tie tikuši svinēti Sv. Jēkaba dienā, kur 19.marts joprojām ir Tēva diena. Vairums Eiropas valstu tāpat kā ASV, Tēva dienu atzīmē jūnija trešajā svētdienā.

Latvijā Tēva diena par oficiālu svētku dienu (taču ne brīvdienu) tika noteikta 2009. gadā, pēc bijušā LR Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministra Ainara Baštika ierosinājuma. Tā tiek svinēta septembra otrajā svētdienā.


Viļānu vidusskolā par godu Tēva dienai turpinās pirms vairākiem gadiem aizsāktā tradīcija veidot fotoizstādi ar saukli "Mēs ar tēti kolosāli!". Aicinu visus atbalstīt šo iniciatīvu un sūtīt uz šo e-klases e-pasta adresi vai inbox uz adresi inese.step@inbox.lv, kā arī WhatsApp (tel. Nr. 25916407) fotogrāfijas ar aprakstiem par kādu kopā ar tēti, vectēvu, krusttēvu kopā piedzīvotu notikumu, pasākumu vai vienkārši sirsnīgu bildi! No atsūtītajām bildēm ar aprakstiem tiks veidota izstāde, kura būs apskatāma skolā, kā arī. fotogrāfijas ar aprakstiem tiks izvietotas skolas mājas lapā. Ja fotogrāfija tiek atsūtīta, tātad ar šo darbību sūtītājs dod atļauju izvietot fotogrāfiju izstādē un skolas mājaslapā.  

Tēva dienas foto - "Kopā ar tēti vienmēr ir droši" Patrīcija Svilāne 3.a klase.



2.c klases skolniece Elizaveta Upenieks ar tēti


2.c klases skolniece Aleksandra Samkova ar tēti


2.c klases skolēns Artjoms Boltāns ar tēti



2.c klases skolniece Darja Ribakova ar tēti



2.c klases skolēns Ņikita Šilovs ar tēti


2.c klases skolniece Valērija Prusaka ar tēti

5.a klases skolēns Pušņakovs Andrejs ar tēti






4.b klases skolēns Jānis Gritāns ar tēti


6.a klases skolniece Annija Čeire ar tēti

"Mēs ar tēti kolosāli"

Mēs ar tēti bieži braucam ekskursijās, man liekas, ka mēs jau visu Latviju esam apceļojuši kopā! Mēs kopā izvēlējāmies pirmo ģimenes tradīciju, kura vēl joprojām ir – apceļot Latviju.

Es izstāstīšu kādu no ekskursijām.  Mēs braucām uz Smilteni, kur apskatījām vairākas skaistas vietas,piemēram,Smiltenes parku. Man tur visvairāk patika skaistie tilti, kuri šūpojās, kad tiem gāja pāri. Vēl man patika ezers un paštaisīts ūdenskritums, kurš skaisti mirdzēja saulē. Vēl tur bija sataisīti no koka visvisādi dzīvnieciņi, piemēram, zaķi, pūces, dzērves utt.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru