Lapas

sestdiena, 2020. gada 30. maijs

Vizuālo mākslas darbu konkurss ZEM RAIŅA DZEJAS LIETUSSARGA


2020. gadā Raiņa muzejs Jasmuiža rīkoja vizuālo darbu konkursu ZEM RAIŅA DZEJAS LIETUSSARGA. Konkursa uzdevums bija izveidot vizuālās mākslas darbu uz lietussarga brīvi izvēlētam Raiņa dzejolim no krājumiem „Putniņš uz zara” un „Zelta sietiņš”.
Konkursā varēja piedalīties bērni vecumā no 12 līdz 16 gadiem.
Kopā tika iesūtīti 28 darbi. Konkursā piedalījās skolēni no dažādām Latvijas mācību iestādēm: Matīšu pamatskolas, Mežāres pamatskolas, Ziemeļvidzemes pamatskolas, Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas, Bauskas Mūzikas un mākslas skolas, Rūjienas vidusskolas, Lubānas vidusskolas, Silenes pamatskolas, Vīpes pamatskolas, Viļānu vidusskolas, Valmieras Gaujas krasta vidusskolas – attīstības centra, Maltas vidusskolas, Krustpils pamatskolas un Valmieras 2. vidusskolas.
Darbus izvērtēja žūrija, kuras sastāvā bija Preiļu Mūzikas un mākslas skolas Mākslas nodaļas vadītāja Marianna Abricka, Memoriālo muzeju apvienības mākslinieks Ints Sedlenieks, Aizkalnes Tautas nama vadītāja Māra Pudnika un Raiņa un Aspazijas muzeja vadītājas vietniece Solvita Kleinarte.
1. vietu žūrija piešķīra Samantai Romanei par darbu „Kaķīte” (15 gadi, Rūjienas vidusskola).
2. vietu žūrija piešķīra Elīnai Mālniecei par darbu „Vasaras gaidās” (16 gadi, Lubānas vidusskola).
3. vietu žūrija piešķīra Mārtiņam Stankevicam par darbu „Kaķenīte” (13 gadi, Ziemeļvidzemes pamatskola) un Millai Ketijai Seņkovai par darbu “Zars bez putniņa” (14 gadi, Maltas vidusskola).
Konkursa žūrija piešķīra 8 Atzinības rakstus: Renātei Osipovai par darbu “Zelta sietiņš” (13 gadi, Matīšu pamatskola), Evelīnai Kursītei (12 gadi) un Jelizavetei Stolbovai (13 gadi) par darbu “Visi vēji” (Silenes pamatskola), Gunitai Elstei par darbu “Zirņa bērni (11 gadi, Viļānu vidusskola), Danielam Bērziņam par darbu “Putniņš uz zara” (12 gadi, Krustpils pamatskola),Agatei Gžibovskai par darbu “Mākonīts un mākonīte” (13 gadi, Maltas vidusskola), Lindai Gailītei par darbu “Mīkla” (12 gadi, Valmieras Gaujas krasta vidusskola – attīstības centrs), Bauskas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņiem Elīnai Salmiņai (11 gadi), Kārlim Jansonam (12 gadi), Justīnei Budrēvičus (13 gadi), Arnetai Hegenbartei Petrikai (13 gadi), Milānai Uļanskai (13 gadi), Janai Braškai (14 gadi), Eināram Ponomarjovam (15 gadi) un Kristiānai Purviņai (15 gadi) par darbu “Rainis”, Mežāres pamatskolas vizuālās mākslas pulciņa kolektīvam par darbu „Zīlīte”.
Paldies visiem konkursa dalībniekiem, pedagogiem un vecākiem!
Konkursam iesūtītie darbi tiks eksponēti izstādē “Zem Raiņa dzejas lietussarga” Raiņa muzejā “Jasmuiža” līdz šī gada 31. oktobrim.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru