Lapas

pirmdiena, 2020. gada 18. maijs

Konkurss “Gada jaunais autovadītājs”


Konkursa “Gada jaunais autovadītājs” teorētiskā kārta noslēgusies. No novembra līdz martam uz testa jautājumiem atbildes snieguši gandrīz 2300 dalībnieki, kuri pārstāv 146 dažādas mācību iestādes visā Latvijā.
Konkursa otrajai kārtai kvalificējas 30 labākās komandas un starp tām ir arī Viļānu vidusskolas 10.a klase. Teorētiskās kārtas atbildes sāka pieņemt 1. novembrī. Lai klase kvalificētos klātienes nodarbībām pavasarī, teorētiskās kārtas tests bija jāizpilda vismaz 3 klases pārstāvjiem. Visu izšķīra klases labākais rezultāts. Konkurss notika no 2019. gada 1. novembra līdz 2020. gada 31. maijam. Viļānu vidusskolā šo rezultātu uzrādīja 10.a klases skolniece Marita Vulāne, tāpēc 18. maijā visai 10.a klasei bija iespēja izbaudīt auto apgāšanās simulatoru un alkohola reibumu imitējošas brilles. Pirms tam notika diskusija par priekšstatiem, sakarā ar auto vadīšanu dažādās dzīves situācijās, tāpat izglītojamie tika informēti par riskiem automašīnu vadot alkohola vai narkotisko vielu reibumā. Par sodiem, šo noteikumu neievērošanā.
Paldies visiem dalībniekiem, vēlreiz apsveicam uzvarētājus, bet pārējiem novēlam lieliskus rezultātus nākamajā gadā!
Konkursu vidusskolēniem “Gada jaunais autovadītājs” organizē CSDD un OCTA. Dalība konkursā bez maksas.
Konkurss tiek finansēts no sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām, ko apdrošināšanas sabiedrības katru ceturksni ieskaita biedrības „Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs” kontā.





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru