Lapas

trešdiena, 2020. gada 26. februāris

Latgales skolēnu pašpārvalžu un konsultantu forums “Skolas parlaments – pilsoniskas sabiedrības pamats”

21. februārī Daugavpils novada kultūras centrā “Vārpa” notika Latgales skolēnu pašpārvalžu un konsultantu forums “Skolas parlaments – pilsoniskas sabiedrības pamats”, kas pulcēja vairāk nekā 230 skolēnus un pedagogus no 18 Latgales pašvaldībām.
Par foruma galveno tēmu šogad kļuva skolēnu pašpārvalžu darbības nozīme pilsoniskajā līdzdalībā. Visas dienas garumā par to diskutēja pašpārvalžu prezidenti, viceprezidenti, ministri, skolu direktori, to vietnieki, pedagogi un pašvaldību jaunatnes lietu speciālisti. Viņus uzrunāja valsts pārvaldes un Eiropas Parlamenta pārstāvji, pašvaldību un biedrību vadītāji.
Pasākuma otrajā daļā foruma dalībnieki sadalījās vairākās darba grupās, kur diskutēja par atbalstu skolēnu pašpārvaldēm, brīvprātīgo darbu, jauniešu iespējām Eiropā, pašpārvalžu sadarbības iespējām un izaicinājumiem, mācību uzņēmumu veidošanu un daudzām citām tēmām.
Forumu no Viļānu vidusskolas pārstāvēja Jūliāna Tamane, Anželika Tamane, Sintija Pokšāne un direktora vietniece Ilze Valeniece. Kopumā meitenes forumu vērtēja kā ļoti noderīgu un idejām bagātu. Paldies par to organizētājiem un O.Zuģickim!
Viļānu vidusskolas direktora vietniece I.Valeniece









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru