Lapas

piektdiena, 2020. gada 24. janvāris

Vērtīgs pasākums jauniešiem

22.janvārī pēc Viļānu novada jauniešu projekta "Pakāpieni attīstībai" dalībnieku iniciatīvas skolā viesojās KASPARS KALNBĒRZS - seržants, NBS SUV karavīru atlases instruktors, viens no Latvijas vadošajiem un pasaules elites šķēršļu sacensību (OCR) skrējējiem, OCR Latvija sacensību organizētājs. Viņš pastāstīja - kā viņam ir savijies sports un militārā karjera, par dalības militārajās misijās pieredzi. Kaspara stāsts bija par vīrišķību, dzimtenes mīlestību, ģimeniskām vērtībām. Cik gan ļoti liela piepūle un gribasspēks nepieciešams, lai iegūtu 5.vietu pasaules OCR sacensībās un 1.vietu komandu kopvērtējumā. Lektors ar personīgā piemēra palīdzību motivēja klātesošos jauniešus aktīvi darboties, nepadoties grūtībās.
Otrs lektors EGILS PURVIŅŠ - A.Havarda Rakstura Līderības institūta Latvijā vadītājs un pasniedzējs, jauniešu Iekšējās izaugsmes un dzīves kvalitātes treneris (sertificēts koučs) pastāstīja- kāpēc dzīvē vajadzīgi mērķi, kā tos noformulēt un pareizi pierakstīt? Jaunieši diskutēja : ar ko atšķiras mērķi no sapņiem, pēc kādiem kritērijiem noformulēt savus mērķus, kā pareizi rakstīt mērķus, lai tie palīdzētu izaugsmei – mācībās, profesionālajās izvēlēs, personīgajā izaugsmē. Tika minēti piemēri gan no personīgās dzīves, gan slavenību sasniegumi un izaugsme.
Paldies lektoriem, uzmanīgajiem klausītājiem, aktīvajām jaunietēm - Paulai Kalniņai un Alisei Klintai Brokai , kā arī katram, kurš palīdzēja pasākuma norisē. Atliek cerēt, ka katrs nodarbību dalībnieks saklausīja kaut ko vērtīgu priekš sevis un centīsies izmantot savai izaugsmei.
Fizikas gada turpinājuma ietvaros ceturtdien, 30.01.2020., skolā viesosies laboratorium.lv.
Nodarbības "Paradoksi eksperimentos "7.-10.klasēm.

PKK I.Mežatuča







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru