Lapas

piektdiena, 2019. gada 8. novembris

Rudens ekskursija

Rudens ir ekskursiju laiks, arī mēs 7.a, 8.a, 9.b klašu audzinātājas rīkojām ekskursiju skolēniem šī gada 29. oktobrī uz Līgatni un Rīgu.
Mūsu ekskursija sākās ar braucieni uz Līgatni ,kur mēs apmeklējām “ Padomju slepeno bunkuru” . Līgatnes bunkurs atrodas 9 metrus zem zemes, un tajā iekārtota patversme Latvijas komunistu varas elitei kodolkara gadījumā. Bunkurs tika uzbūvēts aukstā kara laikā , kad PSRS bija nemitīgi gatava Rietumu uzbrukumam un īpaši ASV kodoltriecienam . Te bija viss nepieciešamais, lai pēc kodolkara izdzīvotu dažus mēnešus.
Ekskursijas laikā aplūkojām plānus un situācijas atspoguļojumus, kas notiek , ja kara gadījumā tiek pārrauti visu hidroelektrostaciju dambji . Autonomu elektrostaciju, kondicionēšanas iekārtas gaisa attīrīšanai, ūdensapgādes un kanalizācijas iekārtas, telekomunikāciju bloku, kas nodrošina tiešos sakarus ar Maskavu- Kremli, unikālu karti ar vēsturiskiem kolhozu nosaukumiem, ēdnīcu ar tipisku padomju laiku ēdienkarti un dažādu padomju laika atribūtiku un sadzīves lietām.
Vakarpusē ieradāmies Arēnā Rīga uz DINAMO Rīga hokeja spēli pret Kunlun Red Star. Lai gan Rīgas Dinamo komanda zaudēja, skolēni ieguva daudz pozitīvu emociju, jo bija iespēja nofotografēties ar Rīgas Dinamo kluba talismanu un multfilmu varoņiem.
Mājās ieradāmies naktī, nedaudz noguruši, tomēr pozitīvu iespaidu un emociju bagāti.
Paldies par kopā pavadīto laiku!

Iveta Malta, Elza Korčagina, Ingūna Rubule











Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru