Lapas

pirmdiena, 2019. gada 30. septembris

Zinātnieku nakts

 27. septembrī, 17 Latvijas pilsētās un novados notika Eiropas Zinātnieku nakts pasākumi, kuru vadmotīvs šogad bija “Zinātne nākotnei”. Lai sniegtu iespēju iepazīties ar zinātnes sasniegumiem un zinātnieku darbu, durvis apmeklētājiem vēra zinātniskie institūti, augstskolas un citas iestādes vairāk nekā 40 norises vietās visā Latvijā. Eiropas Zinātnieku nakts pasākumi Latvijā notika jau 14. gadu pēc kārtas.
 Pateicoties pašvaldības atbalstam, šogad Viļānu vidusskolas skolēni varēja doties gan uz Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju, gan Daugavpils Universitāti.  Skolēni varēja ielūkoties laboratorijās, vērot un iesaistīties eksperimentos, diskutēt ar zinātniekiem, piedalīties pētnieciskajās darbnīcās un citās izzinošās aktivitātēs, atbilstoši katrs savām interesēm un vēlmēm. Paldies, skolēniem, kuri allaž velta savu brīvo laiku, lai izzinātu ko jaunu, izmēģinātu ko nebijušu.
 Daugavpils Universitātes rektors, akadēmiķis A. Barševskis Facebook vietnē mūsu skolas 12.klases skolniecēm un audzinātājāi E. Birulei veltījis šādu ierakstu: „Jaukās un smaidīgās Viļānu vidusskolas 12. klases meitenes un viņu superforšā skolotāja (mūsu absolvente) ir tālu ceļu braukušas! Un lielākā daļa pēc skolas beigšanas studēs dabaszinātnes pie mums! Pasaule turas uz mūsu absolventiem un smaidošiem cilvēkiem!!! Super! Man prieks par Jums!”
Paldies, pedagogiem M.Ladusānei, N.Volkovai , E.Birulei un A.Stafeckim par dalību braucienā. Apsveicam skolotājas M.Ladusāni un N.Volkovu- RTA akcijas „Mans skolotājs/-a” noslēguma pasākuma dalībnieces.
PKK I.Mežatuča






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru