Lapas

ceturtdiena, 2019. gada 4. aprīlis

LOK projekts „Sporto visa klase”

2018./2019. mācību gadā projektā „Sporto visa klase” iesaistījusies 3.a (kl. audz. A. Medvecka) un 3.b klase (kl. audz. S. Lāce), kā arī turpina dalību 4.a (kl. audz. L. Barkāne) un 5.a (kl. audz. A.Vulāne). 

Programma „Sporto visa klase” paredz, ka papildus 2 sporta stundām skolēni papildus sporto 3 reizes nedēļā fakultatīvajās sporta nodarbībās:
  • Vispārējā fiziskajā sagatavotībā; 
  • Futbola iemaņu apguvē; 
  • Sporta nodarbībās svaigā gaisā. 
Projekta mērķis ir uzlabot visu klases skolēnu fizisko sagatavotību, stāju, dot motivāciju nodarboties ar sportu, vērtēt skolēnu sekmes mācībās un paveikt vienu kopēju klases „labo darbu”.

Skolēni sporto visu gadu, lai pavasarī pārbaudītu savas spējas, fizisko sagatavotību, emocionālo noturību, prasmi būt draudzīgiem, priecāties par panākumiem un iemācītos atbalstīt viens otru, ja gadās kāda neveiksme.

Skolēnu fiziskās spējas tika pārbaudītas stafešu sacensībās, kuras šogad 3. klašu skolēniem notika 20. martā Preiļos. Uz šīm sacensībām atbrauca un piedalījās 5 Latgales reģiona skolas, tajā skaitā 3.a un 3.b klases no Viļānu vidusskolas.

Skolēni sacentās un savu meistarību apliecināja piedaloties 5 stafetēs. Latgales reģiona grupā stafešu sacensībās 3.b klase izcīnīja 3. vietu (sporta skolotāja I. Malta) un 3.a klase (sporta skolotāja I. Rubule) ieņēma 4. vietu . Skolēniem tā bija lieliska iespēja pārbaudīt sevi un savu sportisko varēšanu, kā arī vērot citu komandu darbu un mācīties.

Projektā iesaistītie skolēni mācību gada laikā paveica daudz labu un noderīgu darbu, taču vienu viņi aprakstīja un apliecināja ar fotogrāfijām, lai iesniegtu LOK projekta koordinatorei. Ļoti svarīga projekta sastāvdaļa ir arī skolēnu sekmes mācībās. Tiek ņemti vērā skolēnu sasniegumi valsts pārbaudes darbos matemātikā un latviešu valodā.

Klase, kura paveicot visus 3 uzdevumus (stafetes, mācības, labais darbs) iegūs 1. vietu Latgales reģionā, aprīlī piedalīsies finālsacensībās Rīgā.

Apkopojot visus sasniegumus, pirmās kārtas rezultāti Latgales reģionā : 3. b klase 2. vieta un 3.a klase 5. vieta.


3. b klase ar audzinātāju S.Lāci un sporta skolotāju I. Maltu


3.a klase ar audzinātāju A. Medvecku un sporta skolotāju I. Rubuli

Paldies skolēniem, viņu vecākiem un klašu audzinātājām Sandrai un Anitai, par atsaucību sporta skolotāju uzaicinājumam piedalīties projektā. Uz sadarbību nākošajā mācību gadā!

Sporta skolotāja Iveta Malta

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru