Lapas

otrdiena, 2019. gada 26. marts

Konkurss “ZAĻAIS RESTARTS II” Viļānu vidusskolā

Ik gadu Latvijā netiek pārstrādāti vai nenonāk poligonos vairāki simti tūkstošu m3 atkritumu. Tie tiek izmesti apkārtējā vidē – mežos, ceļmalās, ūdenstilpnēs. Ir vairāki iemesli, kāpēc nedrīkst izmest atkritumus dabā. Pirmkārt, tiek piesārņota augsne un gruntsūdeņi, otrkārt, tiek negatīvi ietekmēta dzīvnieku un cilvēku veselība. Dabā atstāta saplēsta stikla pudele var būt par iemeslu kājas savainojumam cilvēkam un dzīvniekam, un plastmasas maisiņi var kļūt par nāves cēloni putniem un citiem dzīvniekiem. Lai Latvijas daba būtu brīva no atkritumiem, svarīgi apvienot spēkus un mācīties atkritumus izmantot otrreizēji.

No 12. decembra līdz 11.februārim 1.-9.klašu skolēniem, Dabas klases ietvaros, notika interesants un aizraujošs konkurss – “ZAĻAIS RESTARTS II ”. Tā mērķis bija veicināt skolēnu zināšanas un izpratni par atkritumu šķirošanas nepieciešamību, resursu saudzīgu patēriņu un materiālu otrreizēju izmantošanu.

Skolēni no izlietotājiem iepakojumiem un citiem savu laiku nokalpojušiem materiāliem veidoja jaunas, praktiski izmantojamas lietas. Radošu ideju bija ļoti daudz, tāpēc vajadzēja atrast savu un realizēt dzīvē. Skolēni savus darbus veidoja pāros, bet bija arī individuālie darbi.

Pēc paveikta darba, no 25.02. līdz 1.03.2019. 402.kab. skolēni izveidoja savu darbu izstādi, kuru bija iespēja apmeklēt visiem interesentiem. Septiņi labākie darbi, kuri atbilst konkursa nolikumam, tika aizsūtīti uz konkursa otro daļu, kuru organizē AS “Latvijas Zaļais punkts”.

Ieskatu radošo darbu izstādē varat apskatīt šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru