Lapas

ceturtdiena, 2018. gada 26. aprīlis

12.b klase apmeklē "Latgales granulas"

Pavisam nesen mēs, 12.b, izlēmām izglītot sevi un apciemot blakus pilsētā-Varakļānos esošo uzņēmumu SIA “Latgales granulas”.

Mūs sagaidīja jautra un ļoti patīkama ekskursija pa ražotni kopā Āri Sparānu, uzņēmuma vadītāju, un viņa komandu-Valdi Mesteru u.c. Kopā gan pasmējāmies, gan izzinoši aprunājāmies un bijām pārsteigti par procesu, kā iegūst koksnes granulas, lai atbilstoši nodrošinātu siltumapgādi Latvijas un citu Eiropas valstu iedzīvotājiem. Uzņēmums ne tikai ražo klientiem nepieciešamo produkciju, bet dara to dabai draudzīgā veidā, saglabājot resursus nākamajām paaudzēm, kas patiesi iedvesmo!

Tikām arī pie iespējas paturēt rokās vēl siltu, tikko pagatavotu produktu – granulas, un redzēt gandrīz visus ražotnes nostūrus un mašīnas, kas palīdz ražošanai, kā arī interesanto robotu, kas aizstājot vismaz 2 cilvēku roku darbu.

Granulu ražotne iekārtota bijušās linu fabrikas teritorijā. Vairākus gadus teritorija bijusi nesakopta, pašlaik pussagruvušo ēku vietā iekārtots mūsdienīgs, moderns ražošanas uzņēmums.

Mēs parasti saredzam tikai mazu daļiņu no koka bagātības un spējas, bet ar katru šīs daļiņas pamanīšanu mēs koku bagātību, to resursus novērtējam vairāk un vairāk. Bija patiess prieks uzzināt ko jaunu un paviesoties kaimiņu pilsētā!



12.b klases vārdā-Kristīne Zeimule








Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru