Lapas

ceturtdiena, 2017. gada 28. septembris

Dzejas dienas 2017


“Visu mūžu man ir dzejas dienas,” tā pirms dažiem gadiem rakstījis dzejnieks Jānis Peters. Septembris jau vairāk nekā 50 gadus aicina svinēt dzejas svētkus, arī Viļānu vidusskolas un Dekšāru pamatskolas jaunieši vienojās Dzejas dienu svinēšanā Viļānos. 

Jau kā tradīcija ir jaunajiem literātiem ļaut dalīties ar saviem radošo darbu fragmentiem, ar emocijām, kuras viņi spējuši ietērpt vārdos. Protams, netika aizmirsti arī mūsu absolventu labākie radošie darbi. Tā kā Latvijas Dzejas dienas šogad caurstrāvo Eduarda Veidenbauma dzeja, mūsu skolēni ļāva to sajust un ieklausīties dzejas rindās klātesošos, bet drosmīgākie skolēni un citi apmeklētāji dalījās ar kādu sev svarīgu vai mīļu dzejoli.

Šogad pie mums viesojās Daugavpils Universitātes docents, filaloģijas doktors, dzejnieks, Latgales kultūras labs pazinējs un raidījuma „Cytaidi latviskais’’ veidotājs un vadītājs Valentīns Lukaševičs. Viņš stāstīja par savu ceļu līdz dzejai, lasīja to un iedvesmoja klātesošos tiekties pēc savas, dvēselei tuvākās nodarbošanās. Noslēgumā kopīgi vienojāmies dzejas piknikā un spēlē par Latgaliešu literātiem.





Prieks par aktīviem Viļānu un Dekšāru skolēniem, kuri vadīja pasākumu, lasīja dzeju, prozu, piedalījās visās aktivitātēs. Lielu paldies vēlamies teikt mūsu latviešu valodas un literatūras skolotājai Ilgai Kroičai un Viļānu kultūras nama mākslinieciskās daļās vadītājai Agitai Vigupei par pārdomāto un aizraujošo pasākumu, kas mums, skolēniem, ļāva sajusties piederīgiem un varbūt kādam atklāt savu talantu .

Samanta Reine- 12.b klase

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru