Lapas

ceturtdiena, 2016. gada 15. decembris

Latgales uzņēmējdarbības centra lekcija par uzņēmējdarbību

9.decembrī Latgales Uzņēmējdarbības centra (LUC) pārstāvji viesojās Viļānu vidusskolā, un mudināja skolēnus interesēties par uzņēmējdarbību, kā arī veicināt izpratni par uzņēmējdarbības principiem. Pasākuma ietvaros skolēni tika iesaistīti arī atjautības uzdevumu un jautājumu risināšanā. Sadaloties divās komandās mēs kopīgi veidojām unn prezentējām konkrētu biznesa ideju.
Savukārt no uzņēmēju loka uz Viļānu vidusskolu tika uzaicināts AS “Viļānu selekcijas un izmēģinājumu stacijas” valdes priekšsēdētājs Juris Trops. Savas prezentācijas laikā viņš uzsvēra, ka dzīvē visu panākumu pamatā ir nepieciešams darbs. Dzīves laikā daudz jāstrādā, jāmācās un jābūt aktīviem, lai sasniegtu izvirzītos mērķus. Kā otrs viesis uzstājās viļānietis, Viļānu vidusskolas absolvents un SIA “ALBA-LTD” valdes priekšsēdētājs Igors Lucijanovs, kurš skolēnus iepriecināja ar dāvanām. Viņa prezentācija bija patiesi ļoti iedvesmojoša! Igors atklāja noslēpumu, ka viņam kādreiz bērnība ir paticis sapņot. Viņš esot sapņojis nopirkt sporta preču veikalu Viļānos, un viņa sapnis daudzus gadus vēlāk arī īstenojās. Igors mudināja skolēnus plānot savu dzīvi, darīt sirds lietas un iet tikai uz priekšu. Kā arī uzsvēra to, cik liela nozīme ir laika faktoram gan dzīvē, gan darbojoties kā uzņēmējam.

Lekcijas laikā LUC pārstāvji izvēlējās divus pašus aktīvākos skolēnus, kuri devās uz “ĪSTENO SAPNI PAR SAVU BIZNESU!” noslēguma pasākuma kopā ar citiem skolēniem no daudzām Latgales reģiona pašvaldību skolām. Tās bija Viļānu vidusskola 11.b klases skolniece Marina Ksendzova un 12.a klases skolniece Laura Lukaševa. Skolnieces uz pasākumu pavadīja Viļānu vidusskolas direktora vietniece Nellija Guda. Pasākumā savas organizācijas un uzņēmumus prezentēja Jeļena Dedele, LIAA Daugavpils biznesa inkubatora vecākā projektu vadītāja, Aleksejs Homutiņins, SIA “ROLS” valdes priekšsēdētājs. Pasākumu atklāja Daugavpils Universitātes rektors un Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja Alīna Gendele. Par Daugavpils Universitātes darbību un par Daugavpils Universitātes Dzīvo zinātņu un tehnoloģiju laboratoriju korpusu pastāstīja un ekskursiju vadīja Mg. biol. Ainārs Pankjāns. Prezentācijas laikā skolēni iepazinās tuvāk ar ĢM kultūrām. Pēc Daugavpils Universitātes apmeklējuma, grupa aktīvāko skolēnu no dažādām Latgales reģiona pašvaldībām devās uz sātīgām pusdienām Park Hotel “Latgola”. Kā pēdējais apskates objekts bija SIA “Regula Baltija” uzņēmums. Jaunieši iepazinās šī uzņēmuma darbību, piemēram, tika parādīts process, kā tiek ražots bankas aprīkojums banknošu pārbaudei.
Milzīgu PALDIES vēlamies pateikt organizatoriem Andrim Kuciņam un Valdim Mitenbergam! Par tik ļoti pozitīvu un iedvesmojošu pasākumu! Tāda veida pasākums ļauj iedvesmai vaļu, iepazīstina jauniešus ar iespējām, kā katrs var īstenot savus sapņus, kā kļūt par labiem darba devējiem un dot ieguldījumu sava reģiona attīstībā.


Marina Ksendzova un Laura Lukaševa

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru