Lapas

pirmdiena, 2016. gada 12. decembris

Skolēni veido un spēlē āra mācību spēles

Katru mācību gadu Vides pētnieku pulciņa dalībnieki piedalās dažādos konkursos. Arī šīs gads nav izņēmums. Pulciņa dalībnieki aktīvi iesaistījās LVM Meža olimpiādē, lai izveidot āra mācību spēli 7. – 9.klasēm.

LVM Meža olimpiādei bija sekojoši mērķi: popularizēt Latvijas skolas radošu un veselīgu mācīšanos ārpus telpām – dabā un veicināt jauniešu izpratni par Latvijas lielāko atjaunojamo resursu - mežu.

Visu rudeni skolēni pētīja skolas apkārtni, lai iepazītos ar dabas objektiem un izmantojot tos, izdomāt spēlei interesantus uzdevumus. Vides pētnieki sadalījās divās darba grupās. Viena grupa, kur darbojas Evelīna Šarkovska, Laura Valinika, Elīna Kroiča, Anastasija Filipenko, Agita Ceirule, izveidoja spēli „Daba apkārt skolai”. Otra grupa, kur darbojas Maksims Ribakovs, Jeļizoveta Mikrjukova, Viktorija Donce, Romāns Kolesnikovs, izveidoja spēli „ Uzzini dabu.”

Gala rezultāta bija izveidotas divas interesantas spēles, kuras tika izspēlētas ar 8.b un 8.c klases skolēniem. Spēles laikā skolēni pārvietojas pa skolas teritoriju, meklējot atbilstošus objektus un izpildot konkrētus uzdevumus. Skolēniem bija iespēja izmērīt konkrēta koka apkārtmēru, noteikt koku un krūmu augļus, pēc noteiktas instrukcijas izmērīt koka garumu, noteikt koka sugu pēc pumpuriem un vainaga formu, noteikt ķērpju veidus u.c.

Tāda veida spēles dod iespēju skolēniem veselīgi pavadīt laiku brīvajā dabā un uzzināt interesantas lietas par dabas objektiem apkārt mums.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru