Lapas

otrdiena, 2016. gada 20. septembris

Rakstnieka Egona Līva piemiņas balva ”KRASTA ĻAUDIS” 2016

Konkurss aktualizē latviešu autoru darbus un akcentē jaunāko devumu latviešu literatūrā.

Latvijas izdevniecības tika aicinātas atrast atbilstošāko eseju vai prozas grāmatu, kas ne tikai ir tapusi un izdota pērnā gada otrajā pusē un šogad, bet arī ietver patriotisma, latviskuma, jūrniecības un sabiedrībā notiekošo procesu aktualizēšanu un popularizēšanu, savukārt, Latvijas mācību iestāžu audzēkņi tik aicināti iesniegt literāros darbus, kas atbilst konkursa moto “Krasta ļaudis”. Nominācijai “Labākā grāmata” tika izvirzīti 12 literārie darbi, tostarp arī nominācijai “Labākais skolu jaunatnes literārais darbs „Krasta ļaudis” tika saņemti 12 darbi.

Tika sveikti arī jaunieši, kas nominācijā “Par labāko skolu jaunatnes literāro darbu “Krasta ļaudis” 2015./2016.” novērtēti visaugstāk. Filoloģijas doktors Normunds Dzintars Egona Līva piemiņas balvu “Krasta ļaudis” un prēmiju pasniedza Samantai Reinei no Viļāniem par darbu “Pazust un palikt tevī”.

Šogad jauniešiem bija sarūpētas balvas arī īpašās nominācijās. Par jūrniecības tēmas popularizēšanu balvu ieguva Kristīne Zeimule no Viļānu vidusskolas par darbu “Jūrnieka sirds”.


Santa Lempa  saņēma pateicību par  piedalīšanos.





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru