Lapas

pirmdiena, 2016. gada 23. maijs

Viļānu vidusskolas skolēnu brauciens uz Strasbūru

2016.gadā 28.aprīlī Viļānu vidusskolas skolēniem - starptautisko sakaru pulciņa dalībniekiem, konkursa EUROSCOLA uzvarētājiem laimējās apmeklēt Eiroparlamentu Strasbūrā, ka arī uzklausīt politiķus un citu valstu jauniešus.
 
Mūsu skolas skolēniem tika dota iespēja apskatīties likumu izstrādāšanu Eiro parlamenta – daudzveidīgajā likumu  sistēmā, iejusties deputātu krēslos, iepazīties ar miera un demokrātijas idejām, kurus tik plaši popularizētas ES.


Atrodoties Eiroparlamentā skolēni sajuta, ka tas nav tik viegls darbs kā liekas no malas un nav tik viegli atrast pareizo, vienīgo risinājumu un aizstāvēt savu viedokli pārliecinot darba grupas uzklausīt katra viedokli. Pat deputātu krēslus nav viegli uzkustināt no vietas, lai varētu apsēsties tajos. Laikam tas ir simboliski!
 

Viļānu vidusskolu prezentēja 12.a klases skolēns Dāvids Kozlovskis.


Tika dota iespēja jauniešiem veikt balsošanu par dažādām tēmām, pārsteidza balsošana par Eiroparlamenta iespējām


Pateicoties Eiropas Savienības finansējumam Viļānu vidusskolas skolēniem bija iespēja piedalīties ekskursijā uz Strasbūru. Ekskursijas laikā skolēni apmeklēja Eiropas Parku Vācijā, apskatīja Čehijas galvaspilsētu Prāgu un iepazinās ar slaveno kūrortu Karlovi Vari. Skolēniem atmiņā ir palikušas alas Macohā, kuras ir milzīgi lielas un iespaidīgas. Šajā ekskursijā skolēni apskatīja kultūru, arhitektūru un dzīves līmeni dažādas Eiropas valstīs, varēja salīdzināt, secināt un paplašināt savas zināšanas, kuras noderēs turpmāk mācības.
Skolēni pēc ekskursija secināja, ka no Viļāniem līdz Eiropai ir tikai mazs mirklis, lai tur nokļūtu.
Pateicības vārdi Eiropas konkursa EUROSCOLA organizatoriem par doto iespēju baudīt neredzēto, gūt labas emocijas kā arī zināšanas.


Pulciņa “Starptautiskie sakari” vadītāja Valentīna Kornejeva kopā ar pulciņa dalībniekiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru