Lapas

otrdiena, 2016. gada 8. marts

Pasākums par godu Dzimtās valodas dienai Rīgā

26. februāris mums bija īpaši skaista diena. Es, Samanta Reine, un skolotāja Ilga Kroiča devāmies uz Rīgu. Mēs abas tikām ielūgtas uz Dzimtās valodas dienas noslēguma pasākumu, kurš notika “Laimas” muzejā. To organizēja Latviešu valodas aģentūra par godu skolēnu radošo darbu konkursam, kura devīzei šogad bija izvēlēti latviešu dzejnieka Jāņa Petera vārdi: “Kā var mācīties citu valodu? Protot savu valodu!”
Pasākumu vadīja aktrise Marija Bērziņa, un mums bija iespēja tikties ar dzejnieku Jāni Peteru. Bija brīnišķīgi klausīties dzeju, skolēnu darbu fragmentus un vairākas dziesmas Marijas Bērziņas izpildījumā.
Ļoti interesanta bija tikšanās ar dzejnieku, tik vērtīgi ieklausīties viņa padomos par valodas izjūtu, par dažādām aktualitātēm valodā, arī negatīvām. Cik svarīgi īpaši jauniem cilvēkiem domāt par pareizas valodas lietošanu arī ikdienā! Interesanti un iedvesmojoši bija Jāņa Petera vārdi, ka pat dzejnieks, kurš prot tik skaisti un tēlaini rakstīt, uz galda pa rokai tur sinonīmu vārdnīcu, lai meklētu katrā situācijā piemērotāko vārdu.
Pasākumā mūs iepriecināja vēl vairāk tas, ka 10.-12. klašu grupā mans radošais darbs tika atzinīgi novērtēts un es ieguvu 1. vietu. Mums bija organizēta arī ekskursija “Laimas“ muzejā, mūs cienāja ar gardo šokolādi. Tā nu mums šis 26.februāris paliks atmiņā kā sajūsmas pilna diena.

Samanta Reine

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru